Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед29112020

Брой 229, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало България (2) „Пирогов” спаси 110 живота за петте празнични дни

„Пирогов” спаси 110 живота за петте празнични дни

„Пирогов” спаси 110 живота за петте празнични дни

Със 110 спасени живота се пох­вали “Пирогов“ в почив­ните и праз­нични дни. Дан­ните обобщи изпъл­нител­ният дирек­тор на бол­ницата Асен Бал­тов, съобщи Нюз.бг. Беше изк­лючително натоварено, заяви Бал­тов. От 23 декем­ври до днес през Спеш­ния цен­тър на здрав­ното заведение са минали 3 150 пациенти. 420 са приети за лечение. Шест инфар­кта и осем инсулта отчита още Спеш­ният цен­тър. 45 души са приети в ток­сикологията на бол­ницата. Пет деца между 1316 години са се нат­ровили с алкохол. И трав­матологията не е останала без пациенти заради заледяванията. Около 2025% от пациен­тите на бол­ницата през годината са пациенти на трав­матологията. А за петте почивни дни 100 души са с травми. Самият шеф на бол­ницата е работил в праз­нич­ните дни и отчита ръст на работата. За пръв път “Пирогов“ отчита годината на плюс и без загуби. Доходите на лекарите се увеличават, доволен е Бал­тов. Средно с 500 лв. са се увеличили въз­наг­раж­денията на медицин­с­кия пер­сонал.

260 000 пациенти са преминали през “Пирогов“ тази година. Това е с 20 хиляди пациенти повече от миналата година.

Станахме по-търсени от пациен­тите, каза шефът на лечеб­ното заведение. Увеличават се обаче здравно неосигурените пациенти на бол­ницата. 3 200 пациенти без осигуровки повече са преминали през “Пирогов“. Сред­ната стой­ност на един лекуван подобен пациент е около 1 000 лв.

8 600 деца са преминал тази година през бол­ницата, което също е повече от 2017 г. Професор Бал­тов от доволен от обновените кабинети в бол­ницата. За след­ващата година той обещава много иновации.

България

Икономика

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

Бъл­гар­с­ката търговско-промишлена палата никога не е била привър­женик на раз­даването на пари без никакъв ангажимент за която и да е фирма. Тр…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Почина Димитър Ларгов

Почина Димитър Ларгов

На 84-годишна въз­раст ни напусна бив­шият капитан на национал­ния отбор и президент на Бъл­гар­с­кия фут­болен съюз Димитър Лар­гов. Спор­т­ната кари…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...