Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 54, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Без винетки по Северната тангента

Без винетки по Северната тангента

Без винетки по Северната тангента

Решението бе обявено от премиера Бойко Борисов, след като граждани заявиха протестна готовност

Няма да има винетки за пол­з­ването на Север­ната тан­гента, отсече премиерът след извън­редно заседание с учас­тието на шефа на АПИ, регионал­ния минис­тър, финан­совия и вът­реш­ния минис­тър. Това се случи след ост­рата позиция на опозицион­ната БСП и след обявената готов­ност на граж­дани да протес­тират, и въп­реки че до пос­ледно властта обявяваше, че винетки в този район все пак ще има.

Борисов припомни, че и Север­ната, и Южната дъга са нап­равени за удоб­с­тво на хората и затова ситуацията си остава същата, като през миналата година.

Надявам се да не се спекулира повече по тази тема, обобщи Борисов.

Въз­можно е да въз­ник­нат грешки при елек­т­рон­ната сис­тема за закупуване винетки, защото тя все още е нова. Това заяви в предаването „Тази сут­рин” пред­седателят на УС на Аген­ция „Пътна инф­рас­т­рук­тура” инж. Светос­лав Глосов.

Само вчера са продадени над 380 хил. винетки, тоест на всяка 20-та секунда в дър­жавата е продавана винетка, каза шефът на Път­ната аген­ция.

1,5 млн. лв. са приходите от продажба на винетки от 17 декем­ври до вчера. Тези, които са си купили винетка няма да бъдат прих­ващани като нарушители от ТОЛ-полицията. Тези автомобили започ­ват да бъдат раз­полагани по Репуб­ликан­с­ката пътна мрежа, вчера броят им беше малък, бяха базирани около София, искаме хората да свик­ват с тях и да ги раз­поз­нават. Към този момент няма глобени”, заяви Глосов.

Шефът на Път­ната аген­ция обясни, че глоби няма да бъдат налагани на шофьорите, чиито винетки важат и през 2019 г., но не са кон­вер­тирани в елек­т­ронни. При залавяне на нарушител, ТОЛ-полицията няма да събира глобата в брой, тя ще може да бъде платена само чрез ПОС-терминал или по бан­ков път – в срок от две сед­мици.

Икономика

МФ: България е изправена пред фалит

МФ: България е изправена пред фалит

Има риск за фик­сирания курс лев-евро и зам­разявана на доходите,алармира минис­търа на финан­сите Росица Велкова-Желева Бъл­гария е зап­лашена от…

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Недялко Йорданов за живота и неизбежното в него

Скъпи приятели, с риск отново някои от вас да ме упрек­нат, че често мисля и пиша за смъртта, ви споделям това стихот­ворение. То е прос­тичко …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Световното клубно първенство с 32 тима от 2025 година

ФИФА обяви официално квалификацион­ните критерии за новото световно клубно пър­вен­с­тво с 32 отбора от 2025 година, когато Реал (Мад­рид) и Челс…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие