Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет22102020

Брой 203, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало България (2) Павел Васев успешно транспортиран в София, състоянието му е тежко, но стабилно

Павел Васев успешно транспортиран в София, състоянието му е тежко, но стабилно

Павел Васев успешно транспортиран в София, състоянието му е тежко, но стабилно

Режисьорът Павел Васев е получил 4 инсулта, със­тоянието му към момента е стабилно. Това каза на брифинг д-р Красимир Бинев, завеж­дащ на отделението по нев­рореанимация в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, предаде Аген­ция „Фокус“.

Дирек­торът на Бъл­гар­с­кия кул­турен цен­тър в Мос­ква Павел Васев бе приет в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ на 7 май. „Стабилен е. Диша през трахеос­томна канюла. Все още си е критично със­тоянието, но е стабилен“, обясни д-р Бинев. Той обясни, че режисьорът е получил 4 инсулта. „Правим редица изс­лед­вания, за да установим с какво по-нататък може да му помог­нем. Вероятно в даден момент ще е необ­ходима по-агресивна рехабилитация“, добави той.

Беше съз­дадена една пер­фек­тна организация по отношение на тран­с­порта на г-н Васев. Още от предиш­ния ден бяхме под­гот­вили самолета, който не е оборуд­ван с необ­ходимата апаратура. Вчера сут­ринта в 08.00 часа изчакахме да ни дадат раз­решение за излитане, изчакахме да излети папата, след което пус­наха и нас. За около 2 часа и половина бяхме на летище „Внуково“, където благодарение на нашия пос­ланик организацията също беше пер­фек­тна — чакаше ни линей­ката с пациента. За около час се забавихме там, след което излетяхме пак и около 15.3016.00 часа бяхме пак на нашето летище. Такъв реанимационен тран­с­порт е сложен заради височината, на която се лети. Бяхме готови с апарати за изкус­т­вено дишане, да поемем дишането му, но пациен­тът беше стабилен и понесе много добре този тран­с­порт“, раз­каза д-р Бинев.

По думите му през изминалите 4 месеца за Бинев са се грижили много добре в мос­ков­с­ките бол­ници. За лечението в Мос­ква и за тран­с­пор­тирането на пациента до Бъл­гария лична помощ оказаха депутатът от ГЕРБ и извес­тен скул­п­тор Вежди Рашидов, премиерът Бойко Борисов, пос­ланикът на Бъл­гария в Русия Атанас Кръс­тин, много интелек­туалци и общес­т­веници.

Павел Васев е на 68 години, завър­шил е режисура във ВИТИЗ, ученик на проф. Христо Хрис­тов. Бил е зам.-министър на кул­турата, дирек­тор на Сатирич­ния и Народ­ния театър, на Кул­тур­ния ни цен­тър в Мос­ква.

България

Икономика

Правителството обмисля дали да вземе 4.5 млрд. евро заеми от ЕС

Бъл­гария очаква голямо под­помагане от Европейс­кия съюз в след­ващия прог­рамен период 20212027 година. “Имаме 9 милиарда евро за кохезион­ната…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Треньорът на ЦСКА си пожела два бързи гола във вратата на Клуж

Треньорът на ЦСКА си пожела два бързи гола във вратата на Клуж

Имаме възможности да прескочим групите на Лига Европа, твърди капитанът на „червените“ Петър Занев

Нас­тав­никът на ЦСКА Стамен Бел­чев сподели …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие