Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Чет22102020

Брой 203, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало България (2) Държавният глава: Не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет

Държавният глава: Не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет

Държавният глава: Не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет

• Опитите имот­ните скан­дали да бъдат заг­лушени няма да се получат, защото граж­даните очак­ват реална борба с коруп­цията, категоричен е Румен Радев

• Денят на Европа би бил невъз­можен без Деня на победата над фашизма, припомни президен­тът на 9 май

Рав­ноот­далечен съм от всички пар­тии, но не мисля, че трябва да се води предиз­борна кам­пания с пари от дър­жав­ния бюджет“, заяви днес президен­тът Румен Радев пред жур­налисти, помолен да отговори на комен­тари на министър-председателя от вчерашно телевизионно интервю.

Според дър­жав­ния глава опитите скан­далите с имотите на властта да бъдат заг­лушени с всякакви други мероп­риятия няма да сполучат, защото граж­даните вече очак­ват „раз­нищ­ване на тези скан­дали и реални дейс­т­вия и противодейс­т­вие на коруп­цията“.

Рав­ноот­далечен съм от всички пар­тии и не мисля, че давам някакъв повод изобщо да се мисли в тази насока“, под­черта президен­тът и припомни, че начал­никът на кабинета му първо е напус­нал президен­т­с­ката инс­титуция и тогава е започ­нал да води предиз­борна кам­пания, от което могат да се поучат и други учас­т­ници в кам­панията.

Дър­жав­ният глава отново посочи, че президен­т­с­т­вото не е феодална инс­титуция и всеки е свободен да взема решение за своето бъдеще. „Моите условия са ясни — напуска се президен­т­с­т­вото и всеки е свободен да се кан­дидатира за как­вото си поиска“, добави Румен Радев.

Европейс­кият съюз е най-голямото пос­тижение на Европа, а най-голямото пос­тижение на Европейс­кия съюз е опаз­ването на мира в Европа вече повече от седем десетилетия. Това заяви пред жур­налисти днес президен­тът Румен Радев.

Днес е праз­ник и отбеляз­ваме Деня на победата и Деня на Европа. За да се реализира голямата идея за обединена Европа, това нямаше как да стане без победата над хит­лерофашизма“, посочи дър­жав­ният глава. Румен Радев добави, че сме длъжни да уважаваме и почитаме паметта на милионите жер­тви в бор­бата с нацизма и да не заб­равяме и приноса на Бъл­гария. „Хиляди бъл­гари загинаха във Втората световна война и днес трябва да почетем тях­ната памет и да отдадем приз­нател­ност и на живите бъл­гар­ски ветерани, които и сега продъл­жават да са пример за родолюбие и отдаденост към отечес­т­вото“, заяви президен­тът Радев.

България

Икономика

Правителството обмисля дали да вземе 4.5 млрд. евро заеми от ЕС

Бъл­гария очаква голямо под­помагане от Европейс­кия съюз в след­ващия прог­рамен период 20212027 година. “Имаме 9 милиарда евро за кохезион­ната…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Треньорът на ЦСКА си пожела два бързи гола във вратата на Клуж

Треньорът на ЦСКА си пожела два бързи гола във вратата на Клуж

Имаме възможности да прескочим групите на Лига Европа, твърди капитанът на „червените“ Петър Занев

Нас­тав­никът на ЦСКА Стамен Бел­чев сподели …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие