Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон28092020

Брой 185, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.68113 BGN1 GBP = 2.14119 BGN1 CHF = 1.81129 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Иво Христов: При ГЕРБ живеем в постоянни скандали и непрестанен грабеж

Иво Христов: При ГЕРБ живеем в постоянни скандали и непрестанен грабеж

“В Истан­бул е пос­т­роена една от най-големите аерогари в света. Ако допус­нем даването на Летище “София“ на кон­цесия, то ще се превърне във второс­тепенна аерогара.“ Това заяви пред БНТ кан­дидатът за евродепутат от лис­тата на “БСП за Бъл­гария“ Иво Хрис­тов. Той обясни, че всеки бъл­гарин ще трябва да пътува първо до Истан­бул и там да се прекачи. “Кое налага тази кон­цесия? Кое налага едно печелившо пред­п­риятие да се отдава на кон­цесия, при това на тур­ска фирма, с ясната идея– какво ще пос­ледва?“, попита той. “Живеем в атмос­фера на пос­тоянни скан­дали и нес­пиращ грабеж. На това трябва да се сложи край на 26-ти май“, категоричен бе той.

Иво Хрис­тов обясни, че у нас национал­ният залог на евроиз­борите е по-силен от европейс­кия. “На 27-ми май ще се събудим в нашата Бъл­гария, с нашата коруп­ция, нес­п­равед­ливост, трафик, хаос, пляч­косана природа. За да има движение у нас, трябва да има пред­с­рочни избори. Те могат да дой­дат само при победа на лис­тата на “БСП за Бъл­гария“, каза още той.

Иво Хрис­тов обясни, че ГЕРБ се явяват на тези избори с много сателитни кан­дидати, чиято един­с­т­вена цел е да отнемат от резул­тата на БСП. “Големият залог е– ще дадем ли шанс на това прог­нило от коруп­ция управ­ление, което затъна в “Апар­тамен­т­гейт“, скан­дал с къщи за гости, скан­дал с Порожанов,  отново да се укрепи? Той комен­тира, че ако се примирим с това, значи сме една примирила се нация. “На повечето бъл­гари им омръзна. Ако искаме ние да избираме своите управ­ници сега и занап­ред, трябва да излезем да гласуваме масово  и да гласуваме за “БСП за Бъл­гария“ с номер 18“, каза още той.  По думите му политическа промяна трябва да има и ако тя не се случи по цивилизован начин чрез избори, има риск да се случи стихийно. “Това няма да е добре за никой, нито за дър­жавата, дори и за управ­ляващите“, категоричен бе той. Хрис­тов допълни: “Нор­мално е опозицията да атакува управ­ляващите, но да раз­даваш парите от дър­жав­ната хазна от първо лице един­с­т­вено число и да финан­сираш своите задъл­жения, като вид благодеяние, това е антикон­с­титуционен спек­такъл“.   

Като основни приоритети на БСП и ПЕС Хрис­тов посочи втория социален стълб, който да гаран­тира защита на социал­ния статус и социал­ната дър­жава в Европа. Хрис­тов под­черта, че са изк­лючително необ­ходими  минимал­ната европейска пен­сия и минимална европейска зап­лата. “Трябва да се изравни стан­дар­тът на живот в Европа, иначе рано или късно ще се раз­пад­нем, защото едни ще живеят прекалено добре и в кон­т­раст с други“, обясни той. По-думите му в момента не се доб­лижаваме до ЕС и за това са доказател­с­тво и  дан­ните, че със сегаш­ния темп на раз­витие– ще ги догоним след 45 години.

България

Икономика

Култура

Спорт

Сърбин замеси Гришо в скандал с COVID-19

Най-добрият бъл­гар­ски тенисист Григор Димит­ров беше забър­кан в скан­дал с коронавирус в Париж. Треньорът на отс­т­ранения от „Ролан Гарос“ Дами…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Тежка есен за родните картофопроизводители

Тежка есен за родните картофопроизводители

Помощта за бранша е пренебрежимо малка и не покрива дори половината от разходите, направени за тазгодишното производство, казват земеделци

Из…

Прочети още:

Loading...