Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон28092020

Брой 185, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.68113 BGN1 GBP = 2.14119 BGN1 CHF = 1.81129 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Велизар Енчев: В Европарламента ще работя за трудовите хора на България

Велизар Енчев: В Европарламента ще работя за трудовите хора на България

Велизар Енчев: В Европарламента ще работя за трудовите хора на България

Гласувайки за БСП, давате своя вот за демокрацията, категоричен е кандидатът от гражданската квота от листата на „БСП за България”

“Моята прог­рама е ясна. В Европар­ламента ще отс­тоявам интересите на трудовите хора в Бъл­гария — на тези, които изкар­ват своя хляб с чес­тен труд.  В ЕП ще се боря за минимална работна зап­лата и минимална пен­сия, които трябва да са задъл­жителни за всички страни — членки на ЕС.“ Това заяви кан­дидатът за евродепутат Велизар Енчев по време на среща с граж­дани в Русе. “Управ­ляващите измамиха своите избиратели, пол­з­вайки пат­риотич­ния вот, пат­риотич­ните наг­ласи и социал­ните чув­с­тва. Затова аз отс­тоявам една политическа кауза — кауза анти-ГЕРБ. Не защото ГЕРБ не ми харес­ват, не защото в ГЕРБ няма качес­т­вени хора, а просто защото това е проект на олигар­хията“, допълни той. Според Енчев е време да се защити трудът на работ­ниците и да се въведат минимална работна зап­лата и пен­сия. “Точно затова на първо място в нашата “Визия за Европа“ сме пос­тавили нещо, което е тол­кова елемен­тарно, а тол­кова трудно пос­тижимо — минимална работна зап­лата и минимална пен­сия, които да не са под прага на бед­ността в съот­вет­ната страна, член на ЕС. Ще се борим това да се приеме като законодателно решение на ЕП“, категоричен е кан­дидатът за евродепутат.

По време на срещата си Велизар Енчев заяви, че на тези избори има две политически сили, които могат да вкарат депутати в ЕПГЕРБ и БСП. “Но само гласувайки за БСП, ще може да се свали ГЕРБ от власт и да въз­с­тановим страната“, комен­тира той. Енчев изтъкна пред избирателите, че това, което се случва в пос­лед­ните часове, показва, че ГЕРБ е в политическа кон­вул­сия. Според него  причина за това е изяв­лението на дър­жав­ния глава  на срещата му с ЦИК, където той заяви, че комисията трябва да нап­рави всичко въз­можно да няма този огромен брой недейс­т­вителни бюлетини, както досега. “Защото, като член на ЕС, Бъл­гария има най-голям брой недейс­т­вителни бюлетини спрямо броя на избирателите си, което е пълен абсурд, но е факт. Това е така, защото Бъл­гария се управ­лява от една шайка, която трябва да бъде победена“, категоричен е Енчев. В края на срещата си той комен­тира и отдаването на летище София на тур­ска фирма като “още едно доказател­с­тво за слугуването на Ердоган“.  “БСП е най-демократичната пар­тия. Тя има своята стогодишна история, именно благодарение на своя демок­ратизъм. Затова гласувайте в полза на демок­рацията“, призова Велизар Енчев.

България

Икономика

Култура

Спорт

Сърбин замеси Гришо в скандал с COVID-19

Най-добрият бъл­гар­ски тенисист Григор Димит­ров беше забър­кан в скан­дал с коронавирус в Париж. Треньорът на отс­т­ранения от „Ролан Гарос“ Дами…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Тежка есен за родните картофопроизводители

Тежка есен за родните картофопроизводители

Помощта за бранша е пренебрежимо малка и не покрива дори половината от разходите, направени за тазгодишното производство, казват земеделци

Из…

Прочети още:

Loading...