Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 188, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Корнелия Нинова: От „дипломати” като Бойко Борисов страда България

Корнелия Нинова: От „дипломати” като Бойко Борисов страда България

Корнелия Нинова: От „дипломати” като Бойко Борисов страда България

Внушението, че Борисов е най-големият дип­ломат на Бал­каните беше опровер­гано от думите и дейс­т­вата на самия Борисов. Това написа лидерът на БСП Кор­нелия Нинова в профила си във “Фейс­бук“.

“Лесно се гради фал­шив образ, когато имаш комен­татори и медии под ръка. Но именно защото е фал­шив, този образ може много бързо да бъде сринат. Внушението, че правител­с­т­вото води успешна вън­шна политика, а Борисов е най-големият дип­ломат на Бал­каните беше опровер­гано от думите и дейс­т­вията на самия Борисов“, написа Кор­нелия Нинова. По думите й министър-председателят е вкарал дър­жавата ни в дип­ломатически скан­дал със Сър­бия за Косово, със Северна Македония, наричайки президента и премиера север­номакедонци, а сега и с Румъния, обвинявайки румън­с­ките туристи за преносители на чумата.

“Жал­кото е, че от такива “дип­ломати“ страда Бъл­гария и бъл­гарите. Присъединяването на Запад­ните Бал­кани към ЕС е един от най-силните приоритети, които имахме по време на пред­седател­с­т­вото на Съвета на ЕС. Реализацията му изис­ква доб­росъсед­ски отношения. Уви. Дип­ломацията е тънка работа и не е за всеки“, пише лидерът на БСП.

В Букурещ са разочаровани от премиера

Ние изразяваме нашето разочарование от твър­дението на бъл­гар­с­кия премиер Бойко Борисов за турис­тите от нашата страна, заяви румън­с­кото вън­шно минис­тер­с­тво в Twitter.

ЗЕМЯ припомня, че Борисов в петък обяви, че е сигурен, че румън­с­ките туристи са внесли в страната африкан­с­ката чума по свинете. Румън­с­ките власти пишат: “Ние искаме да напом­ним на министър-председателя в София, че турис­тите от нашата страна имат значителен принос към брут­ния вът­решен продукт (БВП) на южната ни съседка“, пише още в позицията на дип­ломатичес­ката цен­т­рала на Румъния.

Икономика

Нови бандероли за алкохола и цигарите

Нови бандероли за алкохола и цигарите

Тютюневите изделия и бутилираните алкохолни напитки ще се продават с нов бан­дерол от 1 януари 2022 г. В съот­вет­с­т­вие с чл. 64, ал. 6 от Зако…

Прочети още:

Loading...

Култура

Паметник на Никола Манев издигнаха в Чирпан

Чир­пан е домакин на Праз­ници на изкус­т­вата „Никола Манев“. В рам­ките на тър­жес­т­вата на церемония на 22 сеп­тем­ври бе официално отк­рит паметни…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Пълен паритет във Вечното дерби след мачове за Купата

Пълен паритет във Вечното дерби след мачове за Купата

Съпер­ниците ще се изп­равят един срещу друг на национал­ния стадион в неделя, 26 сеп­тем­ври, от 16:30 часа.

„Тема Спорт“ провери архивите, з…

Прочети още:

Loading...

Земеделие