Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 204, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Ало измамник „съхранил” 6000 лв. на жена от Каварна

Ало измамник „съхранил” 6000 лв. на жена от Каварна

Ало измамник „съхранил” 6000 лв. на жена от Каварна

Жена от Каварна е дала на мним полицай златни и сребърни накити, 6000 лева, 300 тур­ски лири и 100 евро, съоб­щиха от прес­цен­търа на облас­т­ната дирек­ция на МВР.

Потър­пев­шата /68 г./ е раз­говаряла по телефона с непоз­нат мъж, който се пред­с­тавил за служител на МВР и я убедил да му предаде цен­нос­тите, за да ги съх­ранява. Жената предала парите и накитите пред входа на жилището си.

Преди дни полицията съобщи за друга въз­рас­тна жена от Каварна, пос­т­радала по същата схема. Мним служител на МВР също й поис­кал налич­ните пари да ги “съх­ранява“ и тя му предала 6800 лева на среща в град­с­кия парк. Полицията издирва в досъдебни произ­вод­с­тва измам­ниците.

БТА съобщи и за въз­рас­тно семейс­тво от град Мар­тен, област Русе, което като дало на прес­тъп­ниците 13 000 лева. На домаш­ния телефон на въз­рас­т­ните мъж и жена се обадил мним полицай, който обяс­нил, че се провежда полицейска акция по залавяне на телефонни измам­ници и е необ­ходимо съдейс­т­вие. След това се обадил и псев­додок­тор, който казал, че техен близък е опериран и трябва да зап­лати сумата от 54 000 лева, отп­равил и зап­лахи към семейс­т­вото. Така мъжът и жената предали 13 000 лева.

Според отчета на облас­т­ната дирек­ция на МВР за пър­вите шест месеца на тази година в Русен­ско са регис­т­рирани 12 телефонни измами на стой­ност 88 000 лева. За същия период на 2018 г. били регис­т­рирани 18 случая за 151 724 лева.

България

Икономика

Loading...

Култура

Възпитаници на акад. Светлин Русев откриват изложба в Ловеч

Юбилейна изложба “Съв­ремен­ното изкус­тво. 30 години цвят и свет­лина“ се откри в Художес­т­вена галерия “Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч. Екс­позиц…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Лицензът на „сините“ виси със страшна сила, твърди шеф от „Герена“

Новият изпъл­нителен дирек­тор на Лев­ски Иво Ивко бе категоричен, че лицен­зът на “сините“ виси неп­рекъс­нато и със страшна сила и допълни, че б…

Прочети още:

Loading...

Свят

Италия е разделена заради ковид пропуските за работещите

Засегнати са около 15 % от служителите в частния сектор и 8 % от тези в обществения сектор

Здрав­ните ковид пропуски от днес са задъл­жителни з…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...