Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 188, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Политолог: ГЕРБ се амортизира, софиянци искат промяна с нов кмет

Политолог: ГЕРБ се амортизира, софиянци искат промяна с нов кмет

Политолог: ГЕРБ се амортизира, софиянци искат промяна с нов кмет

В момента не виж­дам какво може да донесе СДС на ГЕРБ, заяви пред БНР политологът проф. Алек­сан­дър Маринов по повод сключения вчера съюз между двете фор­мации за мес­т­ните избори. 

В предаването „12+4“ на прог­рама „Хоризонт“ той допусна, че ГЕРБ искат да преодолеят впечат­лението за изолация, защото наис­тина те нямат реални пар­т­ньори, още повече в тех­ния идеологически сек­тор. 

Пар­т­ньор­с­т­вото за кон­сумиране на властта вече е нещо друго… Приносът на СДС е тол­кова малък, че не може да бъде регис­т­риран с научни инс­т­рументи,“ комен­тира той. 

БСП няма да издигне самос­тоятелен кмет, те отиват към вариант, който им дава по-големи шан­сове за спечел­ване. За съжаление в момента БСП нямат такъв кан­дидат, който е дос­татъчно силен, за да може да спечели“, смята политологът. 

Според мен ситуацията е много по-сложна, откол­кото изг­лежда. Защо смятаме, че неп­ременно балотажът ще бъде между Манолова и Фан­дъкова? Дес­ницата има сериозна елек­торална сила в София, ако се мобилизира, ако успее да покаже политичес­кия потен­циал на своя кан­дидат (арх. Игнатов – бел.ред.), който е интелиген­тен човек и си раз­бира от работата. Не бива да отпис­ваме дес­ницата, нищо че изг­лежда по-слаба пос­лед­ните години“, допълни той. 

И посочи, че нищо не е пред­решено в София. „ГЕРБ са изк­лючително амор­тизирани и една много голяма част от хората желаят на всяка цена да ги няма, да се мах­нат, а кой ще дойде, вече не мис­лят. И това показ­ват пос­лед­ните изс­лед­вания. Вече близо 60% искат нов кмет на София“. 

Според него т.нар. “град­ска дес­ница“ не е някакво елитно бутиково политическо начинание – тя трябва да може да стигне до хората, а не може поради раз­лични причини. 

Ако ГЕРБ изгубят бит­ката за София, това ще бъде краят на края – началото на края е започ­нало, категоричен е проф. Маринов: „Всяко нещо си има край на този свят, вместо да се опитва да твър­дят, че са политически без­с­мър­тни, ГЕРБ би тряб­вало да мис­лят за други неща.

Икономика

Нови бандероли за алкохола и цигарите

Нови бандероли за алкохола и цигарите

Тютюневите изделия и бутилираните алкохолни напитки ще се продават с нов бан­дерол от 1 януари 2022 г. В съот­вет­с­т­вие с чл. 64, ал. 6 от Зако…

Прочети още:

Loading...

Култура

Паметник на Никола Манев издигнаха в Чирпан

Чир­пан е домакин на Праз­ници на изкус­т­вата „Никола Манев“. В рам­ките на тър­жес­т­вата на церемония на 22 сеп­тем­ври бе официално отк­рит паметни…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Пълен паритет във Вечното дерби след мачове за Купата

Пълен паритет във Вечното дерби след мачове за Купата

Съпер­ниците ще се изп­равят един срещу друг на национал­ния стадион в неделя, 26 сеп­тем­ври, от 16:30 часа.

„Тема Спорт“ провери архивите, з…

Прочети още:

Loading...

Земеделие