Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря23092020

Брой 182, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65931 BGN1 GBP = 2.135 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Институциите алармират: Опасност от пожари в 21 области

Институциите алармират: Опасност от пожари в 21 области

В старозагорско изгоря училище, евакуираха Дом „Майка и дете”

Екс­т­ремален индекс за пожароопас­ност има на места в 21 области на страната. Това сочи справка в сайта на Национал­ния инс­титут по метеорология и хид­рология (НИМХ), цитирана от “Фокус“. Индек­сът обх­ваща територии от облас­тите София, София — град, Пер­ник, Кюс­тен­дил, Благоев­г­рад, Пазар­джик, Стара Загора, Хас­ково, Сливен, Ямбол, Варна, Доб­рич, Силис­тра, Русе, Велико Тър­ново, Габ­рово, Плевен, Ловеч, Мон­тана, Враца и Видин. 

Екс­т­ремал­ният индекс означава, че са въз­можни бързо раз­п­рос­т­раняващи се много силни пожари с във­личане на дър­вес­ните корони. Много голям индекс за пожароопас­ност има в други учас­тъци от същите региони, както и на места в по-голямата останала част от страната. Този индекс означава, че са въз­можни много силни пожари с час­тично или пълно във­личане на дър­вес­ните корони.

Над 30 пациенти със зат­руд­нено движение от Дома за медико-социални грижи за деца в Стара Загора са били премес­тени заради опас­ността въз­ник­налия в района на дома пожар. Това съоб­щиха от прес­цен­търа на Община Стара Загора, предава “Фокус“. 

На “горещия телефон“ на Общината е пос­тъпила инфор­мация за пожар около Дома за медико-социални грижи около 16.30 часа. 

По данни на очевидци, огнище е имало още и по пътя за кв. “Дъб­рава“, където е имало плам­нали сухи треви и храсти. 

Екипи на Район­ната противопожарна служба работят по овладяване на огъня, Община Стара Загора е изп­ратила допъл­нително водоноска. 

“Екипът на Дома за медико-социални грижи за деца е реагирал изк­лючително бързо и адек­ватно. Децата са в безопас­ност“, заяви дирек­торът на звеното д-р Георги Узунов. 

Въп­реки усилията на пожар­никарите, огънят е дос­тиг­нал до двора на интер­ната. Поради сил­ните вет­рове площта на пожара се раз­рас­тва. 

В село Тъжа, което се намира в същия район, изгоря сел­ско училище. В други региони на страната също се наб­людават гор­ски пожари. 

България

Икономика

И българската следа в световния банков скандал FinCEN

И бъл­гар­с­ката следа в светов­ния бан­ков скан­дал FinCEN

Три са бъл­гар­с­ките банки, които фигурират в изтек­лите док­лади на американ­с­ките служби за борба с финан­совите прес­тъп­ления. „Инвес­т­банк“, „Пи…

Прочети още:

Loading...

Култура

„Истории с Ламбо” зак­рива „Сцена на кръс­топът”

В Плов­див със спек­такъла Сцена на кръс­топът” ще бъде зак­рит теат­рал­ният фес­тивал „Сцена на кръстопът”.Това е 24-ото издание на форума, чийто…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Леген­дата на ЦСКА - Аспарух Никодимов сподели своето мнение за момен­т­ната форма на “чер­вените“. Според него “чер­вените“ са зас­лужавали да по…

Прочети още:

Loading...

Свят

Ресторанти, барове и кръчми в Англия затварят по-рано

Рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия зат­варят по-рано

Ердоган очаква Турция да разработи своя ваксина срещу коронавируса.

Всички рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия ще зат­варят вече по-рано, в р…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...