Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 149, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП организира дебат за недействителните бюлетини и мъртвите души

БСП организира дебат за недействителните бюлетини и мъртвите души

БСП организира дебат за недействителните бюлетини и мъртвите души

Корнелия Нинова: Съжалявам, че колегите от ГЕРБ не откликнаха на нашата покана

И в тези избори имаше редица проб­леми, които по мнението на раз­лич­ните политически сили изк­ривяват вота и не отразяват обек­тив­ното гласуване на хората. Затова поканихме раз­лич­ните пар­ламен­тарни групи, за да обсъдим промените в избор­ното законодател­с­тво и да гаран­тираме чес­т­ността и проз­рач­ността на изборите. Изразяваме общо съжаление, че колегите от ГЕРБ не се отзоваха. Оставаме отворени и ги каним да се присъединят към тези раз­говори”.

Това заяви пред­седателят на БСП Кор­нелия Нинова в Народ­ното съб­рание след организираната от БСП кон­сул­тация с пар­ламен­тарно пред­с­тавените пар­тии.

Тя обясни, че по време на срещата всяка от пар­ламен­тар­ните групи е изложила своите кон­к­ретни пред­ложения за подоб­ряване на избор­ното законодател­с­тво.

Излизаме с кон­к­ретно пред­ложение, то е и към ГЕРБ – заедно да излъчим свои пред­с­тавители и да се съз­даде временна комисия, която да раз­г­леда пред­ложенията на всички пар­ламен­тарни групи. Нужно е към тази комисия да се включат и екс­перти, защото за машин­ното гласуване, за машинно преб­рояване, за изчис­т­ване на списъците е нужна голяма екс­пер­тиза”, призова Нинова.

Тя обясни, че пар­тиите са се обединили около това, че не бива да се променя сега дейс­т­ващата норма за 100 % машинно гласуване, като също така продъл­жава да се търси вариант за машинно преб­рояване и начини за изчис­т­ване на списъците.

 

Ще пред­ложим и на ГЕРБ– заедно в тази комисия да решаваме проб­лемите, като целта е обща: гаран­тиране на чес­тен и проз­рачен вот, въз­мож­ност бъл­гар­с­кият граж­данин да гласува свободно, спокойно и да изрази волята си, такава как­вато е“, под­черта лидерът на БСП.

“Целта е обща — гаран­тиране на чес­тен и проз­рачен вот и въз­мож­ност бъл­гар­с­ките граж­дани да гласуват свободно и да изразят волята си такава, как­вато е“, обяви Нинова след срещата.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Индийска медалистка получи бонус безплатна пица до края на живота си

Индий­ката Мирабай Чану спечели сребърен медал във вдигането на тежести при жените в кат. до 49 кг, който е един­с­т­вен за родината ѝ? до момен…

Прочети още:

Loading...

Свят

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

Потвърдени са около две дузини културни обекти, както и 1394 км железопътна линия в Иран

След няколко дни онлайн обсъж­дания Организацията на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие