Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Сря23092020

Брой 182, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65931 BGN1 GBP = 2.135 BGN1 CHF = 1.81752 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП: Борисов да поиска оставката на министър Боил Банов

БСП: Борисов да поиска оставката на министър Боил Банов

Минис­тер­с­т­вото на кул­турата е изтър­вало сроковете за обжал­ване в ремонта на Лар­гото, заради което бъл­гар­с­кият данъкоп­латец без­въз­в­ратно губи 700 000 лева, припомни Алек­сан­дър Симов

След като БСП поиска остав­ката на минис­търа на кул­турата Боил Банов, сега призоваваме и Бойко Борисов да му я поиска, защото Банов няма мъжес­т­вото да  се оттегли сам от поста си, заради аферата “Ало, Банов съм”, която левицата раз­кри в началото на 2019 г.  Това поиска в пар­ламента депутатът от БСП Алек­сан­дър Симов, предаде БГНЕС.

“Припом­ням, че сме сезирали прокуратурата и се надяваме във връзка с новото раз­витие по случая, прокуратурата да си свърши работата и отново да пог­ледне към този случай”, комен­тира Симов.

Той припомни, че в началото на годината именно БСП са извадили скан­дал­ната афера на кул­тур­ния минис­тър за Лар­гото в София, с която той спести над 700 000 лв. на час­тен пред­п­риемач.

“Тогава основ­ното оправ­дание на Банов беше, че водят дело и вероятно ще го спечелят. Вчера видяхме как точно води дело Минис­тер­с­т­вото на кул­турата. То е изтър­вало сроковете за обжал­ване в резул­тата, на което бъл­гар­с­кият данъкоп­латец без­въз­в­ратно губи 700 000 лв. Това дейс­т­вие доказва, че всичко онова, което извадихме като инфор­мация и абсолютно вярно”, заяви той и определи това без­дейс­т­вие като скан­дално, както и като опит да се заметат следите.

Припом­няме, че Минис­тер­с­т­вото на кул­турата пропусна пос­лед­ния срок да обжалва съдеб­ното решение, с което бе отх­вър­лена претен­цията му за неус­тойка към строителя на столич­ното Ларго. Това ставаше ясно от определение на ВКС, с което делото бе окон­чателно прик­лючено. Това означава, че Минис­тер­с­т­вото на кул­турата не само няма да получи 753 хил. лв. неус­тойка, но и ще трябва да плати над 73 хил. лв. раз­носки по делото.

Ремон­тът на Лар­гото бе повод за скан­дала, придобив извес­т­ност като “Ало, Банов съм”. В началото на годината Елена Йон­чева от БСП оповести записи, от които твър­деше, че става ясно как Банов дава инс­т­рук­ции да се офор­мят документи, за да не дъл­жат изпъл­нителите неус­тойка. Самият Банев няколко пъти заяви, че не може да бъде обвиняван, защото минис­тер­с­т­вото води дела за неус­тойка. От определението на ВКС става ясно, че МК дори не е спазило срока за обжал­ване на делото, като пос­лед­ната въз­мож­ност за това е била на 12 март. От минис­тер­с­т­вото твър­дяха, че са подали жал­бата по пощата, обаче печатът на пис­мото е с дата 13 март, и жал­бата не е била приета.

България

Икономика

И българската следа в световния банков скандал FinCEN

И бъл­гар­с­ката следа в светов­ния бан­ков скан­дал FinCEN

Три са бъл­гар­с­ките банки, които фигурират в изтек­лите док­лади на американ­с­ките служби за борба с финан­совите прес­тъп­ления. „Инвес­т­банк“, „Пи…

Прочети още:

Loading...

Култура

„Истории с Ламбо” зак­рива „Сцена на кръс­топът”

В Плов­див със спек­такъла Сцена на кръс­топът” ще бъде зак­рит теат­рал­ният фес­тивал „Сцена на кръстопът”.Това е 24-ото издание на форума, чийто…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Паро Никодимов: Това е играта на ЦСКА!

Леген­дата на ЦСКА - Аспарух Никодимов сподели своето мнение за момен­т­ната форма на “чер­вените“. Според него “чер­вените“ са зас­лужавали да по…

Прочети още:

Loading...

Свят

Ресторанти, барове и кръчми в Англия затварят по-рано

Рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия зат­варят по-рано

Ердоган очаква Турция да разработи своя ваксина срещу коронавируса.

Всички рес­торанти, барове и кръчми в Анг­лия ще зат­варят вече по-рано, в р…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...