Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 149, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП: Борисов да поиска оставката на министър Боил Банов

БСП: Борисов да поиска оставката на министър Боил Банов

Минис­тер­с­т­вото на кул­турата е изтър­вало сроковете за обжал­ване в ремонта на Лар­гото, заради което бъл­гар­с­кият данъкоп­латец без­въз­в­ратно губи 700 000 лева, припомни Алек­сан­дър Симов

След като БСП поиска остав­ката на минис­търа на кул­турата Боил Банов, сега призоваваме и Бойко Борисов да му я поиска, защото Банов няма мъжес­т­вото да  се оттегли сам от поста си, заради аферата “Ало, Банов съм”, която левицата раз­кри в началото на 2019 г.  Това поиска в пар­ламента депутатът от БСП Алек­сан­дър Симов, предаде БГНЕС.

“Припом­ням, че сме сезирали прокуратурата и се надяваме във връзка с новото раз­витие по случая, прокуратурата да си свърши работата и отново да пог­ледне към този случай”, комен­тира Симов.

Той припомни, че в началото на годината именно БСП са извадили скан­дал­ната афера на кул­тур­ния минис­тър за Лар­гото в София, с която той спести над 700 000 лв. на час­тен пред­п­риемач.

“Тогава основ­ното оправ­дание на Банов беше, че водят дело и вероятно ще го спечелят. Вчера видяхме как точно води дело Минис­тер­с­т­вото на кул­турата. То е изтър­вало сроковете за обжал­ване в резул­тата, на което бъл­гар­с­кият данъкоп­латец без­въз­в­ратно губи 700 000 лв. Това дейс­т­вие доказва, че всичко онова, което извадихме като инфор­мация и абсолютно вярно”, заяви той и определи това без­дейс­т­вие като скан­дално, както и като опит да се заметат следите.

Припом­няме, че Минис­тер­с­т­вото на кул­турата пропусна пос­лед­ния срок да обжалва съдеб­ното решение, с което бе отх­вър­лена претен­цията му за неус­тойка към строителя на столич­ното Ларго. Това ставаше ясно от определение на ВКС, с което делото бе окон­чателно прик­лючено. Това означава, че Минис­тер­с­т­вото на кул­турата не само няма да получи 753 хил. лв. неус­тойка, но и ще трябва да плати над 73 хил. лв. раз­носки по делото.

Ремон­тът на Лар­гото бе повод за скан­дала, придобив извес­т­ност като “Ало, Банов съм”. В началото на годината Елена Йон­чева от БСП оповести записи, от които твър­деше, че става ясно как Банов дава инс­т­рук­ции да се офор­мят документи, за да не дъл­жат изпъл­нителите неус­тойка. Самият Банев няколко пъти заяви, че не може да бъде обвиняван, защото минис­тер­с­т­вото води дела за неус­тойка. От определението на ВКС става ясно, че МК дори не е спазило срока за обжал­ване на делото, като пос­лед­ната въз­мож­ност за това е била на 12 март. От минис­тер­с­т­вото твър­дяха, че са подали жал­бата по пощата, обаче печатът на пис­мото е с дата 13 март, и жал­бата не е била приета.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Индийска медалистка получи бонус безплатна пица до края на живота си

Индий­ката Мирабай Чану спечели сребърен медал във вдигането на тежести при жените в кат. до 49 кг, който е един­с­т­вен за родината ѝ? до момен…

Прочети още:

Loading...

Свят

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

Потвърдени са около две дузини културни обекти, както и 1394 км железопътна линия в Иран

След няколко дни онлайн обсъж­дания Организацията на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие