Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 23, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Социалист: Станишев и Миков уронват престижа на БСП с опорни точки, писани другаде

Социалист: Станишев и Миков уронват престижа на БСП с опорни точки, писани другаде

Социалист: Станишев и Миков уронват престижа на БСП с опорни точки, писани другаде

БСП ще отчете резул­татите и ще нап­рави анализ в неделя, на своя Национален съвет. Резул­татите от мес­т­ните избори имат своя позитивен и негативен аспект. Но със сигур­ност те са по-добри от тези през 2015г.“. Това заяви пред БТВ народ­ният пред­с­тавител от ПГБСП за Бъл­гария“ Стоян Мир­чев.

Той сподели, че се е изненадал от вчераш­ното медийно учас­тие на  Михаил Миков, тъй като е бил неот­к­риваем по време на кам­панията. “Като един виден член на Бъл­гар­с­ката социалис­тическа пар­тия не го видяхме в нито една община. Интересно е също, че от месеци той се появява само да критикува пар­тията, а не критикува ГЕРБ. В деня, в който се приема бюджетът, мисля, че е странно, че не отдели нито една дума по този въп­рос“, каза още Мир­чев. Според него, когато се прави анализ на избор­ните резул­тати, е хубаво да се казва цялата истина, която е, че на изборите през 2015 г., когато Миков е бил пред­седател, общините, в които БСП са нямали нито един общин­ски съвет­ник са били 35, а в момента са 20 — броят им е намален почти двойно. 

“Анализ трябва да се прави на базата на цялата кар­тина. Първо, ГЕРБ загубиха в много общини и то не само от нас. Второ, те за първи път се явяват на избори в коалиция и то в редица общини, т.е. силата на ГЕРБ е много по-малко от това, което те показаха като краен резул­тат. Третото важно да се отбележи е, че почти в цялата страна те получиха пъл­ната под­к­репа на ДПС“, допълни анализа си депутата. Той опроверга думите на Михаил Миков, че ще  има раз­чис­т­ване на сметки в пар­тията и определи това като внушения.

Според Мир­чев една вът­решна опозиция би тряб­вало да критикува някаква политика на пар­тията, а не да говори неис­тини и да уронва прес­тижа на своята пар­тия. Той определи това поведение като нечес­тно и неетично.  “По прин­цип обичам да гледам изказ­ванията на политолозите и един от основ­ните политолози на ГЕРБ, Георги Харизанов, има едни много специфични опорни точки, които съв­падат с опор­ните точни на Станишев и на Миков. Притес­нява ме те да не се пишат на едно и също място“, зак­лючи Стоян Мир­чев.

България

Възпоменание Една година без Георги Стоянов Христво

Инж. Технолог доктор по историческите науки

19392022

Той беше човек със силно чув­с­тво за общес­т­вен дълг, поч­тен­ност, широка кул­тура, жажда за…

Прочети още:

Loading...

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Лавров обвини Запада и Украйна в опит да нанесат стратегическо поражение на Русия

Лавров обвини Запада и Украйна в опит да нанесат стратегическо поражение на Русия

Киев: Русия подготвя нова масирана ракетна атака

Целият Север­ноат­лан­тически алианс воюва срещу Русия. Това заяви рус­кият минис­тър на външ…

Прочети още:

Loading...

Земеделие