Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 149, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Кирил Добрев: Станишев да признае, че иска властта в БСП

Кирил Добрев: Станишев да признае, че иска властта в БСП

Кирил Добрев: Станишев да признае, че иска властта в БСП

“Анализът на предиз­бор­ния щаб, който ръководех, беше по-обективен и критичен от док­лада на вът­реш­ната опозиция и най-важното — дава визия занап­ред“. Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Доб­рев по БТВ. Според него алтер­натив­ният документ е бил дреб­нав и един­с­т­веното посочено решение е било оставка на ръковод­с­т­вото. ”Това показва, че те нямат визия как да се раз­вива БСП занап­ред. Говорят за отминали времена”, каза още той.

Кирил Доб­рев отговори на някои от критиките на т.нар. вът­решна опозиция в пар­тията, според които промяната е под­мяна. ”Тук младежите се защитиха, защото това е обида към тях. Ако нещо сме свър­шили за тези 3 години, е, че изг­радихме и под­гот­вихме едно цяло поколение. Под­мяна е когато смениш Димитър Дъбов с Катя Николова, но промяна е, когато на мяс­тото на Георги Пирин­ски дойде Крум Зар­ков“, обясни Доб­рев. 

Относно обвиненията, че левицата се е превър­нала от  масова в елек­торална пар­тия, зам.-председателят на БСП отговори, че има хора в ръковод­с­т­вото, които през 1991 г. поемат пар­тията с 2 млн. гласа и същите хора са в ръковод­с­т­вото, когато БСП пос­тига 380 хил. гласа. “Циф­рите  показ­ват кой превърна пар­тията от масова в елек­торална. Отп­реди 3 години показ­ваме по-добри резул­тати“, каза още той. 

По повод  твър­денията за авторитар­ната пар­тия, Доб­рев сподели, че си спомня как Сер­гей Станишев и Михаил Михов като пред­седатели са решавали въп­роса с раз­лич­ното мнение в пар­тията — чрез изк­люч­ване. По думите му на Станишев би тряб­вало да събира социалис­тите в Европа и Бъл­гария, а не да е опозиционер на опозицион­ния лидер в Бъл­гария. “Нека Станишев има смелостта да приз­нае, че  иска отново да бъде лидер на БСП. Да каже — вярно е, ман­датът ми в ПЕС прик­лючва, БСП върви нагоре и е нор­мално пак искам да се яхна върху нея и да се кача на власт. Това са най-откровените думи, които може да каже Станишев.

По думите му процесът на промяна в БСП е болез­нен, но един­с­т­веният гарант, че процесите ще продъл­жат, е линията, която е поела това ръковод­с­тво. ”Знам, че това става трудно и бавно. Но в името на това да под­гот­вим и изг­радим нови политици, всички усилия си струват“, обясни Кирил Доб­рев.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Индийска медалистка получи бонус безплатна пица до края на живота си

Индий­ката Мирабай Чану спечели сребърен медал във вдигането на тежести при жените в кат. до 49 кг, който е един­с­т­вен за родината ѝ? до момен…

Прочети още:

Loading...

Свят

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

Потвърдени са около две дузини културни обекти, както и 1394 км железопътна линия в Иран

След няколко дни онлайн обсъж­дания Организацията на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие