Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Нед27092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Корнелия Нинова: Не сме се договаряли с премиера за субсидиите

Корнелия Нинова: Не сме се договаряли с премиера за субсидиите

Внесли сме предложението си открито и ще го защитаваме открито, категорична е лидерът на БСП

Лъжа е инфор­мацията, че аз и премиерът сме се договаряли за суб­сидиите — ДПС искат да замас­кират своето учас­тие в управ­лението, заяви лидерът на БСП Кор­нелия Нинова пред жур­налисти във връзка с твър­дението на Мус­тафа Карадайъ, че тя и Бойко Борисов са се договорили за пред­ложението за 8 лв. пар­тийна суб­сидия на глас, предаде Аген­ция “Фокус“.

Интересно ми е защо го правят от ДПС след като осъз­нато го правят, че нито съм се срещала, нито съм говорила по телефон, нито съм договаряла с г-н Борисов такова нещо, каза още Нинова и посочи, че според БСП има поне две причини. Пър­вата е, че това е опит ДПС да прик­рият вече извес­т­ният и за децата факт, че те учас­т­ват в това управ­ление и да прех­вър­лят някакво зад­кулисие или скрита коалиция между ГЕРБ и БСП, за да замас­кират своето учас­тие. Второто е, че на ДПС им е удобно в момента статук­вото — пар­тиите да се финан­сират от биз­неса, от мафия зад­кулисно, за да могат биз­несът, лобита и кръгове да дик­туват политиката, под­черта Нинова. Нашата позиция винаги е била ясна и отк­рита — 1 лв. суб­сидия за пар­тиите е убиване на опозицията, посегател­с­тво върху плурализма и многопар­тий­ната сис­тема в Бъл­гария. Отварянето за без­кон­т­ролно пълно без ограничение финан­сиране от биз­неса е намеса на икономически интереси и лобита в правенето на политика“, обясни още Нинова. Лидерът на БСП припомни, че е поканила всички пар­тии за обсъж­дане на раз­мера на суб­сидията преди обсъж­дането на дър­жав­ния бюджет. Не получихме раз­биране. Внесохме си сами пред­ложението в бюджета, което ще гласуваме. Втората стъпка — поис­кахме меж­дународна екс­пер­тиза и под­к­репа. Т.е. официално през европейски инс­титуции, през меж­дународни — и я получихме. Имаме под­к­репата вече знаете от ОССЕ, в което се осъж­дат пос­лед­ните промени в Избор­ния кодекс, финан­сирането от фирми. Препоръки се отп­равят да се отменят измененията изцяло. Т.е. нашата позиция е отк­рита и прин­ципна, категорична е Нинова. Разумно дър­жавно финан­сиране на пар­тиите, така че да се гаран­тира многопар­тий­ност, плурализъм и нор­мално фун­к­циониране на демок­рацията, зат­варяне на вратата за биз­неса за влияние върху политиката. Ние ще защитаваме отк­рито своето пред­ложение. Внесли сме го отк­рито и ще го защитаваме отк­рито. Как ще гласуват другите пар­тии е решение, в което ние не се месим, допълни Нинова.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...