Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт22092020

Брой 181, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.14178 BGN1 CHF = 1.81499 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Кметът Владимиров: Управляващите не изпълниха ангажиментите си към перничани

Кметът Владимиров: Управляващите не изпълниха ангажиментите си към перничани

Кметът Владимиров: Управляващите не изпълниха ангажиментите си към перничани

“Вчера имахме среща при Петя Аврамова, тя пред­ложи вариант за режима от 16.00 до 22.00 часа. Казах им да си го съг­ласуват с инс­титуциите и учреж­денията и след това да го пред­ложат, за да изразя становище. Вчераш­ната среща беше част от срещите, които тряб­ваше да се провеж­дат често по заповед на премиера. За съжаление това не се случи за този месец“.

Това каза кметът на Пер­ник Станис­лав Владимиров, във връзка с новия воден режим в града пред “Фокус“.

МРРБ не нап­рави нито крачка в правил­ната посока за всички онези ангажименти, които бяха поели преди месец за нови аварийни екипи, за допъл­нителни водооб­х­ващания, за тър­сена на варианти да се доведе повече вода до яз. „Студена“, за съжаление нищо от това не се случи“, каза Владимиров.

По думите му вчераш­ната среща за пореден път е показала, че МРРБ не вижда как може да се справи с вод­ната криза в Пер­ник.

“Новият воден режим в Пер­ник още не е влязъл в сила. Трябва да има официално пред­ложение. Вчера се обсъж­даше работен вариант, пред­ложен от Петя Аврамова“, обясни кметът на Пер­ник. Според новите пред­ложения се пред­вижда села около града да имат вода през ден — от 16:00 часа до 22:00 часа.

Владимиров комен­тира и новия управител на ВиК — Пер­ник. “Пуб­лично беше увол­нен предиш­ният управител на ВиК Пер­ник. Все още не е изб­ран нов. Това съз­дава допъл­нителен хаос в дружес­т­вото. Те не могат да осигурят питейна вода на голяма част от абонатите на Община Пер­ник, точно поради лип­сата на добра организация. Надявам се новият управител да има дос­татъчно екс­пер­тизи и поз­нава ВиК мрежата, за да не му се налага да се учи, а да може да започне да решава проб­лемите в най-кратък срок“, добави Станис­лав Владимиров.

Пред БТВ той каза още, че живее в 15-етажен блок, с малко дете и има същите проб­леми, как­вито всички останали граж­дани. Той допълни, че яз. “Искър“ е 25 пъти по-голям от “Студена“ и ще бъде капка във водата, ако пер­ничани бъдат водос­наб­дени по този начин. Отокът на яз. „Студена” е много по-голям. Имало е един малък период от около сед­мица, в който притокът е бил по-голям. Оттогава се харчи 10 пъти повече вода от прихода.

България

Икономика

Култура

Почина леген­дарен барабанист

Бив­шият барабанист на британ­с­ката рок­г­рупа “Юрая Хийп“ Лий Кър­с­лейк почина вчера на 74 години, предаде ТАСС, като цитира музикал­ното издание…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

По стъпките на Алпийската коза в Сакар планина

По стъп­ките на Алпийс­ката коза в Сакар планина

Няма как на бъл­гар­с­кия пазар да се издър­жаш с такава ниска изкупна цена на яреш­кото месо и козето мляко, категоричен е д-р Бранимир Синапов

Д…

Прочети още:

Loading...