Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 241, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Валери Симеонов: ГЕРБ искаше да ликвидира БСП, оставяйки ги без субсидия

Валери Симеонов: ГЕРБ искаше да ликвидира БСП, оставяйки ги без субсидия

Валери Симеонов: ГЕРБ искаше да ликвидира БСП, оставяйки ги без субсидия

Лидерът на НФСБ бе категоричен, че не са правени зад­кулисни договорки за увеличаване на раз­мера на парите за пар­тиите от 1 на 8 лева

ГЕРБ искаше да лик­видира БСП, оставяйки ги без суб­сидия. Това беше тях­ната цел”.

Това приз­нание нап­рави в тв ефира зам.-председателят на Народ­ното съб­рание и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

“Не съм се договарял с Кор­нелия Нинова!“, заяви той в студиото на “Плюс-минус. Комен­тарът след новините“ лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод обвиненията, че е бил пос­ред­ник между ГЕРБ и БСП за това пар­тий­ната суб­сидия от 1 лев да стане 8 лева. 

“Истината е съв­сем елемен­тарна. Гласуванията сами по себе си доказ­ват, че няма никаква договореност. На всеки сред­ноин­телиген­тен човек му е ясно каква е позицията на ГЕРБ по отношение на кон­такти с БСП. Стана ясно, че ГЕРБ искаше да лик­видира БСП, оставяйки ги без суб­сидия. Това беше тях­ната цел”, каза още той.

Според Валери Симеонов пар­тий­ните суб­сидии са нор­мална прак­тика и тях­ното премах­ване ще превърне Бъл­гария в тоталитарна дър­жава.

По какъв начин, по досега дейс­т­ващия закон, щяха да се финан­сират пар­тиите с 1 лев, който по време на заседанието стана нула лева, и чрез отворена схема за финан­сиране от фирми и от физически лица? Коя ще е тази фирма и кой ще е този луд управител на фирма, който ще даде пари на някоя опозиционна пар­тия и ще даде това да се запише в официал­ния баланс на пар­тията? Ще има ли такъв луд, който ще иска да си лик­видира фир­мата?”, запита още той.

Според Симеонов финан­сирането на пар­тии чрез дарения от фирми и физически лица е въз­можно само за управ­ляващата пар­тия.

Така всички други пар­тии щяха да бъдат оставени на издихания. Те нямаше да имат сред­с­тва да си платят даже и горивото на колите, нямаше да имат пари да раз­печатат лис­товки, а камо ли да се обър­нат и към големите телевизии и да си платят учас­тие в дис­пут или някакво друго учас­тие”, комен­тира още лидерът на НФСБ.

По тази тема, в навечерието на дебатите, не сме говорили с г-жа Нинова. Никого не сме рекетирали. Не сме пос­тавяли и въп­роса, че няма да гласуваме бюджета, защото все пак трябва да се съоб­разяваме с нашите коалиционни пар­т­ньори”, уточни лидерът на НФСБ и допълни, че на този етап финан­сирането на пар­тиите от юридически лица също остава в сила.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Тръмп нарече американски генерал “проклет идиот“

Бив­шият президент на САЩ Доналд Тръмп се изказа грубиян­ски за начал­ника на Обединения комитет на началник-щабовете на американ­с­ката армия Ма…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Общо за страната ни сред­ната цена на обработ­ваемата земя е изчис­лена на 5328 евро на хектар,сочат данни на европейс­ката статис­тическа служба…

Прочети още:

Loading...