Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 241, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Корнелия Нинова: Водата, чистият въздух и храна е темата на настоящето и бъдещето

Корнелия Нинова: Водата, чистият въздух и храна е темата на настоящето и бъдещето

Корнелия Нинова: Водата, чистият въздух и храна е темата на настоящето и бъдещето

736 000 тона боклуци от Третия свят са внесени в България за пет години. Превръщаме се в сметището на света, заяви по „Дарик” лидерката на БСП

Нося ви документи, под­писани от минис­тър Владис­лав Горанов. Те показ­ват, че от 2014г. до 2019г. 736 хиляди тона бок­луци от трети страни са влезли в Бъл­гария. Също така се внасят и 3 тона бол­нични отпадъци в Бъл­гария”. Това заяви пред­седателят на НС на БСП Кор­нелия Нинова в предаването “Годината“ по Дарик радио. „ Събитието на 2019г., което ще бъде и на 2020г. и е събитието на бъдещето е водата, чис­тият въз­дух, чис­тата храна и горенето на бок­луците в Бъл­гария. Много неща могат да се прос­тят на една власт, но не мога да проумея как е въз­можно Бъл­гария да бъде превър­ната в сметището на света”, комен­тира Нинова.

Лидерът на БСП показа и документ от минис­търа на окол­ната среда и водите Нено Димов, който гласи, че 534 фирми внасят бок­лука в Бъл­гария. “Дишаме рак, пием отрова. Ще внесем законова промяна да заб­раним вкар­ването на бок­луците от трета страна”, обясни тя. Нинова припомни, че лично е посетила с. Яворец и е видяла с очите си раз­покъсаните бали с бок­луци, включително бол­нични, които инвес­титорът иска да промива във водата на селото и да пуска отпадъците в реката.

Кор­нелия Нинова определи като дума на 2019г. – „ тревога” : „Имаше тревога сред семейс­т­вата за децата им във връзка за Закона за социал­ните услуги, тревога сред медиците за зап­латите им и за бъдещето на здравеопаз­ването, тревога за хората дали ще имат вода”.

Нинова комен­тира и пред­с­тавянето на БСП на европейс­ките и на мес­т­ните избори : „Ние сме един­с­т­вената пар­тия, която увеличи броят на евродепутатите си. Също така увеличихме общин­с­ките си съвет­ници и кметове на мес­т­ните избори.“ Тя отбеляза, че купеният и кор­поратив­ният вот, невалид­ните бюлетини и под­мяната на истин­с­кия вот на хората са поп­речили на левицата да завоюва по-добри резул­тати на европейс­ките и мес­тни избори. „Върху нашите кан­дидати имаше натиск и зап­лахи, но те се справиха. Поз­д­равявам всички, които работеха за тези избори при много тежки условия”, заяви Кор­нелия Нинова.

Лидерът на социалис­тите обяви, че БСП трябва да продължи по пътя, по който е поела — да бъде категорична опозиция и чиста и ясна алтер­натива, както и рефор­мата в пар­тията да продължи. „Пред­с­тои ни и за пръв път в над сто годиш­ната ни история пряк избор на пред­седател. Останалите европейс­ките страни като Фран­ция, Гер­мания, Великоб­ритания, Испания отдавна са минали по този начин на избори. В другите страни това доведе до мобилизация в пар­тиите, вяр­вам, че и тук ще стане така”, обясни тя.

Искам да продължа промяната в БСП. Плат­фор­мата, с която ме изб­раха бе „Промяна в БСП , за да променим Бъл­гария”. Три години правим много болез­нена промяна – шумна, пуб­лична, с раз­лични мнения. Искам промяната да стане необ­ратима, защото отговаря на очак­ванията на хората”, каза Кор­нелия Нинова. Тя даде пример с въвеж­дането на ман­дат­ност на народ­ните пред­с­тавители до 3 ман­дата и до 2 ман­дата на пред­седател на БСП. „Тези промени целят обнов­ление. На мес­т­ните избори имахме над 500 кан­дидати до 35 години. Това не се е случ­вало досега в БСП. Сигурна съм, че и другите сис­темни пар­тии ще минат по този път. Ще ни пос­лед­ват, но много закъс­няха. Ние започ­нахме преди три години, а те тепърва“, допълни Нинова.

Думата на 2020г. е смелост. Имаме нужда от смели хора, от отър­с­ване от страха и апатията. Трябва ни смелост за реформи и за визия нап­ред”, завърши Кор­нелия Нинова.

България

Икономика

Култура

Спорт

Свят

Тръмп нарече американски генерал “проклет идиот“

Бив­шият президент на САЩ Доналд Тръмп се изказа грубиян­ски за начал­ника на Обединения комитет на началник-щабовете на американ­с­ката армия Ма…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Земеделската земя в Югозападна България е най-евтината в ЕС

Общо за страната ни сред­ната цена на обработ­ваемата земя е изчис­лена на 5328 евро на хектар,сочат данни на европейс­ката статис­тическа служба…

Прочети още:

Loading...