Вестник Земя - национален всекидневник

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 113, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Съвсем скоро ще е налице национална водна криза в цяла България

Съвсем скоро ще е налице национална водна криза в цяла България

Поголовното изсичане на гори и сушата - оставят България без вода до 5 месеца

Поголовното изсичане на горите на България, което продължава вече 10 години, съпътствано от голямата суша, което започна от края на Юли 2019 до момента, водят до изключително тежка водна криза за цяла България, а не само за Перник, който влезе в новинарски емисии на медиите.

Изсичането на горите, които основно бяха изнесени за дървопреработка към Гърция, а също и за западни преработвателни предприятия в България, които произвеждат ламинати и паркети, доведе до рязко намаляване на подпочвените води. По този начин валежите и язовирите сами по себе си не са достатъчни да осигурят нужния обем водни ресурси.

Освен това, абсурдът, който се случва в България - във времена уж на “модерни“ технологии - 75% от населението в градовете и 98% от населението в селата да се отоплява на дърва, при наличие навсякъде на електричество, а вече и на газификация - е особен род престъпление от страна на държавата, която го допуска.

Съвсем скоро ще е налице национална водна криза в цяла България, защото не е само язовирът, който захранва Перник, вода няма във всички язовири в цяла България.

Критично е нивото на водата в язовир Йовковци, който захранва Велико Търново и региона и може да стигне са между 3 и 5 месеца. Критично ниско е нивото на язовир Жребчево, където водата ще достигне за максимум 4-5 месеца. Изключително ниско е нивото на високопланинският язовир Белмекен.

Много е ниско и нивото на язовир Студен Кладенец.

Дълго отлаганата реформа на начина на отопление, както и на управлението на водите - сега дават своите резултати. Решението обаче няма да е лесно, освен ако Госопод не изпради обилни дъждове, като проява на своята Милост. Но дали сме я заслужили?

От www.selo.bg

България

Служебният кабинет отчете успешен мандат

Служебният премиер Гълъб Донев отчете успешно проведени предсрочни избори, ръст на инвестициите и мерки за овладяване на инфлацията и напред...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Нова наредба променя изискванията за животновъдните обекти

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 44 от 2006 г. за ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти е пуб...

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Михаил Белчев получи специалната награда „Дървото на надеждата“

Поетът, композитор и певец Михаил Белчев удостоиха със специалната награда на община Челопеч „Дървото на надеждата“ за цялостно творчество.

П...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Везенков най-резултатен за Олимпиакос с 20 точки

Българинът Александър Везенков и тимът на Олимпиакос се наложиха над Панатинайкос със 73:70 (26:14, 15:19, 20:15, 12:22)...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Бъдещи първокласници от ДГ „Славейче“ засадиха дръвчета в двора на детската градина

Мотото на патриотичното събитие бе „Посади дърво, създай живот!“. Партньор в инициативата е Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, к...

Прочети още:

Loading...