Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 235, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Васил Василев по БСТВ: Кризата с водата е чудовищна, но е цвете пред кризата с боклука

Васил Василев по БСТВ: Кризата с водата е чудовищна, но е цвете пред кризата с боклука

Васил Василев по БСТВ: Кризата с водата е чудовищна, но е цвете пред кризата с боклука

“Кризата с водата е чудовищна, но тя е цвете пред кризата с бок­лука. Нено Димов бе арес­туван с обвинения за язовир Студена, само да не се говори за вноса на отпадъци. Там ги стяга чепикът, там ще ги заболи най-много, ако схемата се раз­к­рие. А Димов е просто бушон, изгорял, за да не гръмне мафиот­с­ката инс­талация.

Вода ще има, един ден ще падне дъжд, ще завали сняг, тръбите все някога ще се сменят. Ако не избухне епидемия, проб­лемът ще се реши и заб­рави. Но бок­лукът, отровите остават. Вкар­ват бол­нични отпадъци, радиоак­тивен скрап, гнусотии. Това, което се заравя, заразява под­поч­вените води и реките. Това, което се изгаря, трови въз­духа. Нима цимен­товите заводи и тецовете имат необ­ходимите фил­три? Отров­ните мик­рочас­тици излитат в атмос­ферата и ние ги вдиш­ваме. Ако не засед­нат в дробовете, падат в поч­вата, оттам в доматите и крас­тавиците. Как няма да са пълни онкологиите, как няма раж­даемостта да е нищожна, смър­т­ността — чудовищна, а емиг­рацията – убийс­т­вена?

Този масов, огромен неп­рес­танен внос на стотици хиляди тонове бок­лук с камиони, кораби и цели влакови ком­позиции е прес­тъп­ление, рав­носилно на продаж­бата на земя на чуж­денци. Бъл­гария предос­тавя най-благоприятни условия за “боклук-инвеститори“- корум­пирана до ушите админис­т­рация, изос­тавени терени, мини и площадки, пос­лушна общин­ска власт и пълна без­наказаност. Чухте ли някой да е излязъл виновен за бок­лука, който пламна под мос­товете на магис­т­рала Струма, някой да е платил щетите, да е поел отговор­ност? Мъл­чанието е най-сигурното доказател­с­тво, че ниш­ките на мафиот­с­кия биз­нес водят тол­кова нагоре, че повече няма накъде“, категоричен е Васил Василев.

България

Правителството обсъжда ответни мерки за Шенген

Правителството обсъжда ответни мерки за Шенген

Възраженията на Нидерландия са свързани с отпадналия през 2019 г. мониторинг, съобщи вътрешният министър

Правител­с­т­вото ще има готов­ност да р…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Свят

Земеделие

Loading...