Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб26092020

Брой 184, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.67954 BGN1 GBP = 2.14389 BGN1 CHF = 1.81566 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Кабинетът реши да подкрепи машинното гласуване

Кабинетът реши да подкрепи машинното гласуване

Кабинетът реши да подкрепи машинното гласуване

Кабинетът ще хвърли няколко десетки милиона лева за внед­ряване на изцяло машинно гласуване, без обаче да знае дали това е правил­ното решение. Резул­татите, как­вито и да са, сами ще дой­дат. Сега правител­с­т­вото се включва в „общия хор на под­к­репящите“, за да не тегне съм­нение, че то не желае, става ясно от думите на министър-председателя Бойко Борисов в началото на правител­с­т­веното заседание, на който беше гласувана точ­ката за закупуването на над 12 хил. машини. ГЕРБ и „Обединени пат­риоти“ решиха да под­к­репят изцяло машинно гласуване. А премиерът въз­ложи на вицеп­ремиера Томис­лав Дон­чев и ЦИК да се заемат с изпъл­нението на задачата, комен­тира Економик.бг.

Пред­лагам да приемем точ­ката, да похар­чим няколко десетки милиона и да видим какви ще са резул­татите, каза Борисов. „Отпус­каме сред­с­тва за машинно гласуване, макар че не съм убеден, че това ще реши нещо. Това се говори от много време и не искам върху правител­с­т­вото да тегне съм­нение, че не желаем. Ще похар­чим много пари, но не съм убеден с това, че ще се реши нещо, комен­тира той, цитиран от БНТ. За евроиз­борите през май бяха похар­чени около 7,5 млн. лв. за наемането на 3000 машини. Сега пар­ламен­тът трябва да уточни дали ще се дуб­лират машин­ното и хар­тиено гласуване. За мен е глупост да под­дър­жаме две паралелни сис­теми за гласуване, това прави изборите извън­редно скъпи, смята Томис­лав Дон­чев. Той увери, че вече се работи по въп­роса. По думи му са нужни поне 15 000 машини, така че да има във всяка сек­ция, включително и резер­вни.

България

Икономика

Култура

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

Актьорът и режисьор Николай Урумов: “Около нас всичко е суматоха“

„Удовол­с­т­вие е да попад­неш в невероят­ния магичен, извън­земен, абсур­ден, смешен, трагичен Радич­ков свят, да се срещ­неш с Радич­ковите герои, т…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Бивш левскар ще взима решенията в ЦСКА 1948

Главният мениджър на клуба Красимир Балъков разясни поредните треньорски рокади

Глав­ният мени­джър на ЦСКА 1948 Красимир Балъков разясни после…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...