Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пон21092020

Брой 181, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.14178 BGN1 CHF = 1.81499 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Социолог: Единството на ЕС ще е под въпрос след пандемията

Социолог: Единството на ЕС ще е под въпрос след пандемията

Народите зас­тават зад своите правител­с­тва. В тази своя уплаха те инс­тин­к­тивно се хващат за надеж­дата, която влас­тите им дават. Едни политически елити, изгубили доверие, сега отново получават кредит на доверие“. Това комен­тира пред БНР политологът Пър­ван Симеонов, изпъл­нителен дирек­тор на „Галъп интер­нешънъл“.

Меж­дународ­ната асоциация нап­рави екс­п­ресно изс­лед­ване във връзка с коронавируса, в което учас­т­ваха близо 25 000 души от 28 дър­жави в целия свят. Резул­татите от допит­ването, нап­равено чрез анкета, телефон или онлайн, показ­ват, че повече от 2/3 от хората се тревожат за себе си и за своите близки.

3/4 твър­дят, че са готови да жер­т­ват дори някои от своите човешки права, ако това ще помогне. Близо половината запитани се съг­ласяват, че зап­лахата от коронавируса може и да е преувеличена. Хората не знаят дали раз­п­рос­т­ранението на този вирус е нечие умиш­лено дело, но по-скоро вяр­ват, че не е.

Според политолога в такива моменти общес­т­вата нямат особено голям избор.

Всеки се самозат­вори. Само че утре, когато мине всичко това, да не се окаже, че Европейс­кият съюз е понесъл тежка щета в самото си сърце, в самото си един­с­тво. По отношение на икономиката ще трябва да се спасяваме солидарно, обаче,“ обоб­щава политологът.

България

Икономика

Култура

Почина леген­дарен барабанист

Бив­шият барабанист на британ­с­ката рок­г­рупа “Юрая Хийп“ Лий Кър­с­лейк почина вчера на 74 години, предаде ТАСС, като цитира музикал­ното издание…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие

По стъпките на Алпийската коза в Сакар планина

По стъп­ките на Алпийс­ката коза в Сакар планина

Няма как на бъл­гар­с­кия пазар да се издър­жаш с такава ниска изкупна цена на яреш­кото месо и козето мляко, категоричен е д-р Бранимир Синапов

Д…

Прочети още:

Loading...