Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт26012021

Брой 17, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Втори лекар е починал от коронавирус у нас

Втори лекар е починал от коронавирус у нас

Втори лекар е починал от коронавирус у нас

Втори лекар загуби живота си след заразяване с коронавирус, съобщи БНТ вчера. Д-р Нели Пан­дова Илиева е дъл­гогодишен лекар в Спешна помощ в столицата. Тя е една от 14-те заразени медици там. До този момент общият брой на заразените медици у нас е 176. Д-р Илиева е една от пър­вите заразени медици в Спеш­ната помощ, при които беше установена инфек­ция с вируса още преди сед­мици. Ген.майор проф.д-р Вен­цис­лав Мутаф­чийски, съобщи, че тя е лекувана в Окръжна бол­ница. След като са установени две отрицателни проби и подоб­ряване в със­тоянието е изписана на домашно лечение. Със­тоянието й обаче в събота внезапно се влошава и тя търси помощ в Алек­сан­д­ров­ска бол­ница.

Още с прис­тигането си в спеш­ния приемен цен­тър на Алек­сан­д­ров­ска се е наложило да бъде интубирана и въп­реки положените усилия въобще не е могла да стигне до интен­зив­ното отделение, раз­каза още генерал Мутаф­чийски.

45 минути лекарите се опит­ват да я вър­нат към живота, но не успяват. Тревож­ното в ней­ния случай са двете отрицателни проби за коронавирус, след които е била изписана и въз­мож­ността тя отново да е заразена. Това пос­тавя под въп­рос имунитета, който се изг­ражда след като се преболедува този вирус. За такава въз­мож­ност говорят и изс­лед­вания на учени по света. А броят на заразените медици у нас се увеличи с още двама — лекар и един тех­нически сек­ретар, уточни доц. Димо Димов, сек­ретар на Национал­ния оперативен щаб. Съболез­нования за смъртта на д-р Пан­дова изказаха колегите ѝ от Спеш­ния цен­тър. От Бъл­гар­с­кия лекар­ски съюз също почетоха паметта на двете починали лекарки.

България

Икономика

Търговци искат незабавно отваряне, не са получили нито лев от държавата

Търговци искат незабавно отваряне, не са получили нито лев от държавата

Тър­гов­ски обекти, зат­ворени заради противоепидемич­ните мерки, нас­тояват да заработят вед­нага, дори с цената на по-малко работни дни и ограни…

Прочети още:

Loading...

Култура

Кенет Брана ще изиграе Борис Джонсън в сериал

Кенет Брана ще изпълни ролята на премиер — минис­тър на Анг­лия Борис Джон­сън в сериала „Този цар­с­т­вен ост­ров“, който се фокусира върху пан­дем…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Георги Донков: Всичко в Левски приключи за една нощ

Георги Донков: Всичко в Левски приключи за една нощ

Треньорът обясни защо не е поел националния отбор

Бив­шият фут­болист и помощник-треньор на Лев­ски Георги Дон­ков раз­кри защо не е поел национал…

Прочети още:

Loading...

Свят

Австрия заменя платнените защитни маски

Австрия заменя платнените защитни маски

Израел се изолира от света, затваря херметически границите си

Авс­т­рий­ците смениха плат­нените защитни маски с пред­пазни маски за многок­ратна у…

Прочети още:

Loading...

Земеделие