Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт11082020

Брой 152, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65987 BGN1 GBP = 2.17694 BGN1 CHF = 1.82056 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) Прокуратурата даде подробности за задържаните от ГДБОП и МВР

Прокуратурата даде подробности за задържаните от ГДБОП и МВР

Прокуратурата даде подробности за задържаните от ГДБОП и МВР

Ръководните служители ca уличени за получаване на подкупи и чадър над дилъри

Прес­тъп­ната група е дейс­т­вала от началото на 2017 година, обяви говорителят на глав­ния прокурор Сийка Милева. Чрез предос­тавянето на пред­варителна инфор­мация са били прек­ратявани редица произ­вод­с­тва. Учас­т­ниците в групата са четирима, като двама от тях заемат висши ръководни длъж­ности, добави Милева. Стефан Бан­ков, дирек­тор на дирек­ция “Вът­решна сигур­ност“ на МВР, заяви, че има обос­новано пред­положение, че същес­т­вува връзка между голямото количес­тво отк­рит кокаин в София преди месец с учас­тието на ръководни служители на ГДБОП.

Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с минис­търа на вът­реш­ните работи Младен Маринов в Минис­тер­с­кия съвет, съоб­щиха от правител­с­т­вената прес­служба. Минис­тър Маринов док­лад­вал на премиера за съв­мес­т­ната акция на дирек­ция „Вът­решна сигур­ност“ към МВР и Специализираната прокуратура, при която са задър­жани начал­никът на отдела „Противодейс­т­вие на нар­кот­рафика и раз­п­рос­т­ранението на нар­котиците“ в ГДБОП, начал­ник на сек­тор в същата дирек­ция и още един служител от вът­реш­ното ведом­с­тво. В рам­ките на срещата с вът­реш­ния минис­тър премиерът Борисов поис­кал остав­ките на замес­т­ник глав­ния сек­ретар на МВР главен комисар Георги Араба­джиев и на дирек­тора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов. Според министър-председателя трябва да се дейс­тва без­ком­п­ромисно към всички. Поз­д­равявам МВР и прокуратурата за тази операция, защото ние винаги сме каз­вали, че трябва нашата къщичка да е чиста. Така че приемаш остав­ките, пред­лагаш ново ръковод­с­тво и продъл­жавате нап­ред, заявил от своя страна министър-председателят. По-рано през деня дирек­торът на Главна дирек­ция “Борба с организираната прес­тъп­ност“ гл. комисар Ивайло Спиридонов подаде оставка. Ръковод­ните служители в ГДБОП ca уличени зa получаване нa под­купи и чадър нaд дилъри. Арес­тувани ca Цветан Пан­ков — начал­ник нa отдел „Прoтивoдeйcт­виe нa нaр­кoт­рaфикa и рaз­п­рocт­рaнeниe нa нaр­кoтици” в ГДБOП, и Кирил Вaн­кoв, кoйтo e шeф нa ceк­тoр в cъщия oтдeл, съобщи Топновини.бг.

България

Икономика

Loading...

Култура

„Пор­тал на два свята“ — Цари Мали град

Оперният фестивал се иткрива на 29 август с “Янините девет братя“

Софийс­ката опера и балет се готви за отк­риването на новия си фес­тивал „Порт…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Потен­циалът на нашия отбор е много по-голям, заяви Херо

Треньорът на Берое Димитър Димитров-Херо заяви, че потен­циалът на водения от него тим е много по-голям. „Сигурно раз­ликата с Лев­ски отп­реди …

Прочети още:

Loading...

Свят

Кървави сблъсъци в Беларус при протестите след изборите

Кър­вави сблъсъци в Беларус при протес­тите след изборите

Опозиционната лидерка Светлана Тихановска пристигна в Литва, след като е била задържана в в Минск за седем часа

Най-малко един човек е загина…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...