Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт04082020

Брой 146, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66553 BGN ↓ 1 GBP = 2.16669 BGN ↑ 1 CHF = 1.82039 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Бойко Борисов се крие от парламентарен контрол, алармираха от БСП

Бойко Борисов се крие от парламентарен контрол, алармираха от БСП

Бойко Борисов се крие от парламентарен контрол, алармираха от БСП

99% от въпросите към премиера са отклонявани без логика от председателката на Народното събрание, заяви проф. Румен Гечев

Депутатът от БСП проф. Румен Гечев изрази възмущението си от факта, че ГЕРБ в лицето на парламентарната председателка Цвета Караянчева крие премиера Бойко Борисов от парламентарен контрол. Във Фейсбук той написа: „С писмо до мен 054-06-699 председателят на НС г-жа Караянчева, ме уведомява, че отклонява въпроса ми за парламентарен контрол към Министър- председателя г-н Борисов. Практически, г-жа Караянчева спира и отхвърля над 99% от въпросите към него под един или друг предлог, по традиция противоречащ на здравата логика.

Въпросът ми беше дали представителят на ДАНС в Държавната комисия по хазарта за последните пет години е докладвал устно или писмено на Председателя на ДАНС за проблеми в хазартния сектор. И съответно, дали Председателят на ДАНС е информирал г-н Борисов на тази тема, кога, под каква форма, какви мерки са взети. Защото излиза, че с прякото участие на ДАНС, под техния “поглед“ 700 милиона лева държавна пара е отишла в джобовете на частни лици - хазартни играчи и очевидно прикриващи ги властимащи.

Явно някои хора много се страхуват да бъде разискван този въпрос публично, пред НС и пред българските граждани. Но....въпросите остават и на тях ще трябва да се отговаря не само пред НС, но и пред други институции и то скоро. Чекмеджетата вече проговориха”, пише проф. Румен Гечев.

България

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Българските пенсионери заслужават много повече от еднократни подаяния, заяви евродепутатът от БСП

„Новите мерки са опаковани като средства за...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Loading...

Култура

160 антични предмета подреждат в Созопол

160 антични предмета подреждат в Созопол

Много антични предмети показват от 30 юли в Созопол. Акцент в експозицията е най-богатата колекция от предримска керамична пластика. Тя се п...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие