Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Вт04082020

Брой 146, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.66553 BGN ↓ 1 GBP = 2.16669 BGN ↑ 1 CHF = 1.82039 BGN ↑
Back Вие сте тук:Начало България (2) Политолог: Мутризацията на властта е видима

Политолог: Мутризацията на властта е видима

Политолог: Мутризацията на властта е видима

“Мутризацията на управлението е видима“, заяви пред БНР проф. Александър Маринов - председател на Стратегическия съвет при президента. Той уточни, че става дума за манталитет на упражняване на властта, а не толкова биографична характеристика, макар че, според него, и такива хора има във властта.

“Множество факти, свидетелства и материали, които го доказват. След като държавата може да се управлява с такива способи и народът може да се ограбва по такъв начин, значи преходът не е приключен. Всичко това, според мен, искат гражданите да приключи. Това означава изразът “Мутри вън“, обясни проф. Маринов и добави, че мутрите са лица, а мафията е начин на организация на властта - срастване на престъпността с властта.

В предаването “Неделя 150“ той заяви, че обединението на нацията трябва да е около ценности и основни правила на съвместното ни съществуване, които са записани в Конституцията:

“Именно погазването на върховенството на правото, на отговорностите и правомощията на институциите предизвика гнева на гражданите. Гражданите не излязоха, за да защитават личността Румен Радев. Те видяха в “нашествието на варварите“ смъртна заплаха срещу конституционния ред и демокрацията в България“. Според него прокурорска акция в сградата на президентството е демонстрация на груба сила, “израз на убедеността на главния прокурор, че над него е само Бог“.

По думите на председателя на Стратегическия съвет при президента независимостта на съдебната власт се разбира “от някои хора“ като възможност за безконтролно нарушаване на Конституцията и законите на страната:

“Не може да има власт с такава независимост, която да я поставя над Конституцията и законите на страната“.

Проф. Маринов заяви, че липсата на достатъчно доказателства е причина президентът Радев да не поиска оставките на съветниците му, които са разследвани от прокуратурата.

България

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Петър Витанов: Мерките на властта са предизборни, а не антикризисни

Българските пенсионери заслужават много повече от еднократни подаяния, заяви евродепутатът от БСП

„Новите мерки са опаковани като средства за...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Loading...

Култура

160 антични предмета подреждат в Созопол

160 антични предмета подреждат в Созопол

Много антични предмети показват от 30 юли в Созопол. Акцент в експозицията е най-богатата колекция от предримска керамична пластика. Тя се п...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Земеделие