Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Съб15082020

Брой 154, Година XXXI

            Валута: 1 USD = 1.65286 BGN1 GBP = 2.16418 BGN1 CHF = 1.81364 BGN
Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП: Единственият изход е оставка на правителството- това искат хората

БСП: Единственият изход е оставка на правителството- това искат хората

БСП: Единственият изход е оставка на правителството- това искат хората

Очевидно е – това управление е вредно за България, протестите няма да спрат, заяви Христо Проданов от левицата

“Правител­с­т­вото трябва да подаде оставка, защото хората са на улицата и то загуби легитим­ност. В момента Бъл­гария не е в режим на демок­рация, а в режим на клеп­ток­рация — това е форма на управ­ление, при което управ­лен­с­ките решения се взимат един­с­т­вено и само в полза на управ­ляващите и в ущърб на народа. Дей­ците на този режим се наричат клеп­ток­рати и за тях е харак­терно, че спят въоръжени и с пачки и кюл­чета злато в нощ­ните шкаф­чета“. Това каза зам.-председателят на ПГ на “БСП за Бъл­гария“ Христо Проданов пред НТВ. По неговите думи хората трябва по демок­ратичен път да изберат ново управ­ление, което да има легитим­ност.

По повод на опита от неделя за свик­ване на пленум от част от членовете на Национал­ния съвет на БСП Проданов каза: “Днес Пеев­ски и Борисов се опитаха да свикат заседание на Национал­ния съвет на БСП, но не успяха да съберат кворум. Това са хората, които управ­ляват дър­жавата и тези хора имат интерес от нес­табилна опозиция“.

Христо Проданов заяви, че не вярва, че има противоречия между ГЕРБ и ДПС, тъй като те заедно  управ­ляват през пос­лед­ните три години и половина. По неговите думи когато ГЕРБ са имали нужда от под­к­репа в лицето на ДПС, те винаги са я получавали.

Проданов комен­тира протес­тите в Росенец така: “Излез­лите да протес­тират хора протес­тират за това, което им се полага по Кон­с­титуция — бъл­гар­с­кият бряг е изк­лючителна дър­жавна соб­с­т­веност и всеки трябва да има дос­тъп до него. Тук въп­росът е кой е поз­волил да се строят тези сараи и кой е поз­волил да се зат­варя бъл­гар­с­кият бряг“. Социалис­тът е категоричен, че зат­варянето на общин­ски път и отнемането на дос­тъпа до бъл­гар­с­кия бряг е прес­тъп­ление и е показателно за самозаб­равата на определени хора, които си мис­лят, че за тях не важат нито закони, нито Кон­с­титуция.

“Според мен един­с­т­веният изход от тази ситуация е оставка, защото това искат хората. Ако няма оставка, протес­тите няма да спрат. Вижда се, че това управ­ление е вредно за Бъл­гария. Преди да започ­нем раз­говора за политика — за леви и десни решения на проб­лемите на хората, първо трябва мафията да бъде премах­ната от управ­лението“, завърши Христо Проданов.

Алек­сан­дър Симов: Най-истинската цел на хората е „Мутри вън!”

“Днес не отидох на “пленум“. Не виж­дам какво има да се дебатира. “Хиляди бъл­гари са на улицата, БСП да каже на чия на страна е“, е призовал Сер­гей Станишев. Аз лично нямам нужда от дълги, тежки, полум­рачни и изнурителни дис­кусии, за да знам на коя страна съм. Аз съм на площада от пър­вия ден и ще стоя до пос­лед­ния.” Това заяви членът на Национал­ния съвет Алек­сан­дър Симов. 

“Ние изг­леж­даме пришити към протес­тите“, чета, че е комен­тирал Димитър Дъбов. Нямам пред­с­тава какво може да означава това. Знам обаче друго — десетки хора, съб­рани от общото недовол­с­тво, пос­тоянно ме питат: “Къде е БСП?“. Бога ми, вчера изявен дес­ничар ме попита същото. Въп­росът не беше злобен, нап­ротив.”, комен­тира Симов.

Социалис­тът под­черта, че това, което е положително днес е, че партийният цвят няма значение за това недовол­с­тво, като никога преди в историята не е било въз­можно на един и същи протест да има социалисти, членове на “Въз­раж­дане“, десни, еколози и огромно количес­тво младежи, които едва ли се припоз­нават политически, но вече не могат да се примиряват със със­тоянието на дър­жавата в този й вид.  

Симов поясни, че му е харесало какво е написал Крум Зар­ков — че истин­с­кият пленум е сред хората. “Заради това тази вечер пак съм там. И ще викам “Оставка“ докато  не остана без глас. Не каз­вам, че моите другари не са прави да искат дис­кусия. Но им пред­лагам да я водим, когато осъщес­т­вим своята най-истинска цел: #Мут­риВън”, завърши Алек­сан­дър Симов.

България

Икономика

Култура

Спорт

Херо гони рекорд в бъл­гар­с­кия фут­бол

В двубоя срещу един от бив­шите си клубове — Лев­ски, нас­тав­никът на Берое Димитър Димитров-Херо стана вторият старши треньор в историята на б…

Прочети още:

Loading...

Свят

Демонстрациите в Беларус не стихват пети пореден ден

Демон­с­т­рациите в Беларус не стих­ват пети пореден ден

7000 души са задържани от неделя 0 “Комерсант“: Страната се раздели на арестуващи и арестувани

Демон­с­т­рациите в Беларус продъл­жават вече …

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...