Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 239, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) МВР не проверява снимките на премиерските чекмеджета с пачки и кюлчета

МВР не проверява снимките на премиерските чекмеджета с пачки и кюлчета

МВР не проверява снимките на премиерските чекмеджета с пачки и кюлчета

Към нас­тоящия момент нямаме въз­ложена някаква проверка от прокуратурата. Това заяви пред Нова ТВ минис­търът на вът­реш­ните работи Христо Тер­зийски след като му беше пос­тавен въп­рос относно прос­ловутите вече снимки с пачки евро и пис­толет в спал­нята на премиера Бойко Борисов.

Попитан кой трябва да провери как е станало “аран­жирането“ в спал­нята на министър-председателя, както самият Борисов казва, кон­к­ретен отговор нямаше.

 А попитан как така Маринов официално си тръгна заради фиас­кото в “Росенец“, след като самият Тер­зийски беше на място и отговаряше за опаз­ването на реда на ръководно ниво, но стана минис­тър, отговорът беше: “Има политически прочит, има и полицейски прочит – ако има ескалация, да не допус­нем някакво нападение над хора, които си противос­тоят“.

Тер­зийски добави, че планирали всичко от пред­ната вечер с ръководителя на бур­гас­ката полиция, чиято оставка Бойко Борисов поиска, но Младен Маринов не прие. “Не можем да ограничим едната група (бел. ред. — т.е. сим­патизан­тите на ДПС), да дой­дат през нощта на мяс­тото, запазено за другия ден за протест. В крайна сметка не беше тол­кова мирно и тихо, имаше обидни реп­лики от двете страни“, каза Тер­зийски.

Той беше категоричен, че ако оцен­ката на политическо лице – в случая бур­гас­кия кмет Димитър Николов, е раз­лична от тази на полицейски начал­ник за потен­циално ексалираща ситуация като протест, полицаят може да не го слуша.

Изрично попитан дали е имало случай с момиче, което е било раз­голено и полицаи са я снимали и са си правили селфи, МВР минис­търът отрече. Но призна, че имало “превишени полицейски правомощия“ срещу протес­тиращи. Превишаване, по думите на Тер­зийски, било когато се слагат белез­ници “с изпол­з­ване на физическа сила“.

Тер­зийски обеща и да говори с полицейс­ките син­дикати заради зап­лащането на извън­реден труд, но се зас­т­рахова, че тряб­вало промяна в закона за осигуряване на още пари.

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сестри Стоеви на полуфиналите във финалния турнир на световните серии

Сес­т­рите Стефани и Габ­риела Стоеви намериха място в полуфиналите на финал­ния тур­нир на Светов­ните серии по бад­мин­тон в Бали (Индонезия) с на…

Прочети още:

Loading...

Свят

Лавров и Блинкен разговаряха в Стокхолм

Дър­жав­ният сек­ретар на САЩ Антъни Блин­кен се срещна с рус­кия си колега Сер­гей Лав­ров, за да го предуп­реди лице в лице за „сериоз­ните пос­леди…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

5% по-високи заплати за чиновниците догодина

Инфлацията притеснява всички, но не е чак толкова висока, обави служебният финансов министър Валери Белчев

Въп­реки че все още е рано за оконч…

Прочети още:

Loading...