Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет23102020

Брой 204, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало България (2) БСП иска оставката на Караянчева заради грубо отношение към дете с увреждания

БСП иска оставката на Караянчева заради грубо отношение към дете с увреждания

БСП иска оставката на Караянчева заради грубо отношение към дете с увреждания

Майките от „Системата ни убива” бяха изведени насилствено от сградата на парламента

Един­с­т­веното, което можем да поис­каме от името на ПГ на „БСП за Бъл­гария“ е остав­ката на пред­седателят на Народ­ното съб­рание Цвета Караян­чева.“ Това каза депутатът от ПГ на „БСП за Бъл­гария Антон Кутев по повод вчераш­ните събития в пар­ламента с протес­тиращите майки от „Сис­темата ни убива“. ЗЕМЯ припомня, че дете с увреж­дания не бе допус­нато да пол­зва тоалетна в сградата на НС, а май­ките бяха брутално изв­лачени от сградата от служители на НСО

В дек­ларацията на БСП се казва: „Искам да ви напомня, че това дете, което вчера не беше допус­нато до тоалет­ната на Народ­ното съб­рание, само преди две години, на наше заседание, седеше вътре в залата. Същото дете със същите майки. Преди две години, когато вашата власт беше „във вдъх­новение“, тези деца с увреж­дания и май­ките им, независимо от всички скан­дали и спорове, които имахме, те стиг­наха до залата на Народ­ното съб­рание. Резул­татът от това беше няколко приети закона и няколко стотици милиона, дадени за хората с увреж­дания. Днес, те не могат да стиг­нат до залата на Народ­ното съб­рание, гос­пода депутати от ГЕРБ, от управ­лението, защото нямат дос­тъп. Нямат дос­тъп по две причини. Първо, физически дос­тъп – дотук инвалид­ната количка не може да стигне. А за тези хора Народ­ното съб­рание е абсолютно зат­ворено. По-голям цинизъм от това – да доведеш политичес­ката борба до физиологич­ните нужди на протес­тиращите, няма. Няма нищо повече, което можете да нап­равите. Няма праг на гнус­ливост, под който можете да пад­нете. Това, което се случи вчера, беше опит за физическо издевател­с­тво върху една група изк­лючително изтор­мозени граж­дани.  Знаете го, сигурно, наясно сте колко бедни и нещас­тни са хората. И сега, един­с­т­веното, което можем да поис­каме от името на ПГ на „БСП за Бъл­гария“, е остав­ката на Цвета Караян­чева — сега и вед­нага. Нищо повече не може да помогне”, заяви народ­ният пред­с­тавител Антон Кутев от БСП.

ДПС също анон­сира, че ще пред­п­риеме кон­сул­тации за остав­ката на пред­седателя на пар­ламента Цвета Караян­чева и ще внесе такъв проект.

“Г-н пред­седател, вие допус­нахте един патос на г-жа Караян­чева от тази трибуна, който мисля, че не беше в нор­мал­ните рамки“, изтъкна Карадайъ.

По правил­ник такова може да бъде внесено от 80 депутати, а двете пар­тии имат 103 под­писа.

Аз оставка лично няма да дам! Едно младо момче беше изпол­з­вано, вчераш­ната ситуация беше категорична провокация, а днес колегите от БСП се опит­ват да нап­равят пиар от това.

Това каза пред­седателят на пар­ламента Цвета Караян­чева от пар­ламен­тар­ната трибуна, предаде “Фокус“.

“Вчераш­ната ситуация за мен беше категорична провокация.

Мисля, че видяхте едно младо момче, беше изпол­з­вано. Мом­чето можеше да си бъде вкъщи. Пред­вид на ситуацията, в която се намираме — COVID, когато всички потоци на движение в пар­ламента са раз­делени, както на депутатите, така на админис­т­рацията, така на жур­налис­тите, това дете беше под пряка опас­ност от зараза. Хората, които бяха с него, не бяха с маски. Всеки сам вижда ситуацията“, каза раз­палено още Караян­чева. ПГ на “БСП за Бъл­гария“ прекъсна изказ­ването на Цвета Караян­чева с въз­г­ласи “Оставки“. Те тропаха по бан­ките в знак на протест срещу изказ­ването й.

България

Икономика

Н. Василев: Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеждането на валутния борд

Н. Василев: Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеждането на валутния борд

Бюджет 2021 е най-популисткият от въвеж­дането на валут­ния борд досега. Раз­дават се милиарди, но без да има нуж­ното пок­ритие от приходи, и то…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Шахтьор подчини Реал (Мадрид) като гост

Отборът на Шах­тьор (Донецк) пос­тигна изненад­ваща победа с 3:2 като гост на Реал (Мад­рид) в двубой от група В на Шам­пион­с­ката лига. Попад…

Прочети още:

Loading...

Свят

Болниците в Европа под сериозно напрежение заради заразените

Болниците в Европа под сериозно напрежение заради заразените

На Стария континент са регистрани над 5 млн. заболели и 200 000 починали

Бол­нич­ните сис­теми на Европа са под­ложени на огромно нап­режение пора…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...