Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Пет27112020

Брой 229, Година XXXI

Back Вие сте тук:Начало България (2) Коронавирусът у нас: Отново епидемичен взрив

Коронавирусът у нас: Отново епидемичен взрив

Коронавирусът у нас: Отново епидемичен взрив

42-ма души са загубили бит­ката с коронавируса през пос­лед­ното денонощие. 2 243 са новите случаи при нап­равени малко над 7 600 PCR теста, което означава, че една трета от всички проби дават положителен резул­тат. Отново най-голям е броят на новозаразените в София — 913, след­ват Плов­див с 209 и Благоев­г­рад със 130. Над 100 са положител­ните проби и във Варна. 2 130 души са вече в бол­ница, като 149 от пациен­тите се нуж­даят от интен­зивни грижи. 296 души са се излекували от коронавируса през пос­лед­ното денонощие.

За пос­лед­ните две денонощия общият брой на заразените с коронавирус лекари и пер­сонал в „Пирогов” е 61. Има и 60 пациенти, които са заразени, съобщи дирек­торът на “Пирогов“ проф. Асен Бал­тов пред БТВ. В лечеб­ното заведение ще започне прераз­п­ределение на етажите и два от тях ще бъдат отделени за новозаразените с COVID-19. Единият етаж ще е за пациен­тите, а другият – за заразените лекари и друг пер­сонал на „Пирогов“, които имат нужда от лечение.

Пос­ланикът на Съединените щати у нас Херо Мус­тафа също съобщи, че се е самоизолирала след кон­такт с болен от COVID-19. Спаз­вам правилата и съм в изолация след кон­такт с човек с COVID-19, заяви Мус­тафа във видео, качено на Facebook страницата на американ­с­кото посол­с­т­вото у нас. Още един универ­ситет минава на онлайн обучение. НМА “Проф.Панчо Владигеров“ се присъединява към вис­шите учени заведения, които ще провеж­дат занятията си дис­тан­ционно, съобщи Facebook страницата на универ­ситета. Онлайн обучението ще е до 7 ноем­ври. Оптимис­тич­ната прог­ноза за ноем­ври е 68 500 регис­т­рирани COVID-19 случая. Както знаете обаче, оптимис­тич­ните прог­нози се над­х­вър­лят. Според мен има числа и карти, които не бива да се показ­ват, за да не се паникьос­ват хората. Ситуацията вече е трудно кон­т­ролируема, над 2000 случая на ден са сериозна тежест за здрав­ната сис­тема, заяви математикът на Национал­ния оперативен щаб проф. Николай Витанов пред „Нова телевизия”. Специалис­тът обясни, че при дос­тигане на тези 68 500 случая, 8000 легла за COVID-болни все още ще бъдат дос­татъчни. Притес­нително е базовото реп­родук­тивно число, което вече е 1,56 – т.е. 100 души озд­равяват, 156 души се заразяват, предуп­реди проф. Витанов.

България

Икономика

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

БТПП: Ефектът от частичния локдаун ще е силно отрицателен

Бъл­гар­с­ката търговско-промишлена палата никога не е била привър­женик на раз­даването на пари без никакъв ангажимент за която и да е фирма. Тр…

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Почина Димитър Ларгов

Почина Димитър Ларгов

На 84-годишна въз­раст ни напусна бив­шият капитан на национал­ния отбор и президент на Бъл­гар­с­кия фут­болен съюз Димитър Лар­гов. Спор­т­ната кари…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Loading...