Вестник Земя - национален всекидневник

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 111, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Времето през декември

Времето през декември

Времето през декември

Зимата започва с валежи от сняг и със задържане на снежната покривка.

За декември знаем, че е истински зимен месец. За месец декември 2020 се очаква да преобладава мъгливо време. Около 25 дни ще са облачни през месец декември 2020. Слънцето ще грее около 65-70 час.

Каква  е астрономическата прогноза за декември 2020?

Знаем за дните през декември, че са най-кратки. На първи декември 2020, денят е дълъг 9 часа и 17 минути. А най-късият ден е 21 декември 2020, когато продължителността е 9 часа и 2 минути. От този ден нататък, денят започва да нарастват.

Каква ще бъде метеорологичната обстановка през декември 2020?

Облачно и мъгливо време ще се задържи през целия месец Слънчевите дни ще бъдат около пет. Очаква се превалявания от дъжд, който ще преминава в сняг, валежите ще продължат около 5 до 9 дни.

Какво ще бъде времето по десетдневки през месец декември 2020?

Средната месечна температура, която очакваме за месец декември 2020 ще бъде около нормата. За северна България и високите полетат ще бъде от минус един до минустри-четири градуса. А по Черноморието и в южните полета средната температура ще се задържи около 4 градуса.Сумата на валежите ще бъдат също около нормата, която за страната е между 35 и 65 литра на квадратен метъра в южните полета 65 и 125 литра на квадратен метър.

Ниските месечни температури ще достигат до минус 15 градуса,а най-високите ще се движат между 7 и 12 градуса.

През първата десетдневка, температурите ще бъдат високи за месеца.Времето ще се задържи облачно,по високите полета на западна България ще превали сняг.В южните полета на страната, както и по Черноморието ще превалява дъжд.

Към 10 декември ще започне да прониква по-студен въздух и температурите и рязко ще се понижат. Атмосферното налягане ще се повиши и ще има значителна облачност, ще превалява сняг.

Второто десетдневие също ще се характеризира със студено време. Ще превалява сняг. През втората половина на десетдневието очакваме леко повишение на температурите, преваляванията от сняг ще спрат.

Третото десетдневие на месеца ще има значително понижение на температурите. Те ще бъдат по-ниски от обичайното. Очакваме преваляване на сняг около 20-и, 24-ти и в края на месеца.

За Коледа 2020 прогнозата е за превалявания от сняг, които ще са предимно в западната част на страната. Очакваме най-високите температури да бъдат между 9 и 14 градуса, а най-ниските - да се движат от минус 14 до минус 9 градуса.

България

Служебният кабинет отчете успешен мандат

Служебният премиер Гълъб Донев отчете успешно проведени предсрочни избори, ръст на инвестициите и мерки за овладяване на инфлацията и напред...

Прочети още:

Loading...

Икономика

Нова наредба променя изискванията за животновъдните обекти

Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 44 от 2006 г. за ветеринарномедицинските изисквания към животновъдните обекти е пуб...

Прочети още:

Loading...

Култура

Поетът Михаил Белчев получи специалната награда „Дървото на надеждата“

Поетът, композитор и певец Михаил Белчев удостоиха със специалната награда на община Челопеч „Дървото на надеждата“ за цялостно творчество.

П...

Прочети още:

Loading...

Спорт

Везенков най-резултатен за Олимпиакос с 20 точки

Българинът Александър Везенков и тимът на Олимпиакос се наложиха над Панатинайкос със 73:70 (26:14, 15:19, 20:15, 12:22)...

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

Бъдещи първокласници от ДГ „Славейче“ засадиха дръвчета в двора на детската градина

Мотото на патриотичното събитие бе „Посади дърво, създай живот!“. Партньор в инициативата е Южноцентралното държавно предприятие в Смолян, к...

Прочети още:

Loading...