Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 204, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Красимир Вълчев: Целим максимално присъствено обучение

Красимир Вълчев: Целим максимално присъствено обучение

Красимир Вълчев: Целим максимално присъствено обучение

Целта от самото начало на учеб­ната година е мак­симум присъс­т­вено обучение“, каза минис­търът на образованието и науката Красимир Въл­чев, пред БНР. Той съобщи, че при учениците от 1-ви до 4-ти клас има по-малко пропуски, откол­кото в пред­ходни години. В пред­ход­ните години има 1 сед­мица екс­кур­зии, 23 сед­мици грипни вакан­ции. Тази година това го нямаше, припомни образовател­ният минис­тър. Минис­тър Въл­чев посочи, че ще бъде успех, ако се задър­жат до 8090% в клас­ните стаи до края на учеб­ната година учениците от 1-ви до 4-ти клас. Той прог­нозира след очак­ваната трета вълна на епидемията да има успокояване, “а и през пролетта ще има ефект от вак­синациите“, комен­тира Епицентър.бг. Не сме правили пред­с­тавително проуч­ване, но от раз­говорите, които сме водили, има една пър­воначална пред­паз­ливост, защото цари мнение, че не са дос­татъчно тес­т­вани вак­сините, което, раз­бира се, не е така, заяви още Въл­чев. 24% от учителите са заявили желание за вак­синиране, 56% са преболедували, посочи той. С минис­търа на здравеопаз­ването сме говорили, че допъл­нителен раз­ход за тес­т­ване, който можем да си поз­волим, трябва да бъде насочен към сис­темата на образованието. Надявам се, че ще можем няколко пъти да тес­т­ваме учениците, апелирам към родителите да изпол­з­ват тази въз­мож­ност, категоричен е Въл­чев. 313 училища са решили да удъл­жат учеб­ната година за раз­лични класове, съобщи той. Минис­търът на образованието обясни, че при строги мерки може да се проведе вън­ш­ното оценяване за учениците от 4-ти и 10-и клас присъс­т­вено. Няма основание да се очаква, че през юни месец ще е по-лоша епидемич­ната обс­тановка.

По думите му това е начин на диаг­нос­тика на сис­темата и посочи, че няма образователна сис­тема без вът­решно и вън­шно оценяване.

Въл­чев не уточни, че през април ще бъде дадена инфор­мация за отпадане на теми от изпитите след 7-ми и 12-и клас и призова учениците да се под­гот­вят, като учат всичко.

България

Икономика

Loading...

Култура

Възпитаници на акад. Светлин Русев откриват изложба в Ловеч

Юбилейна изложба “Съв­ремен­ното изкус­тво. 30 години цвят и свет­лина“ се откри в Художес­т­вена галерия “Проф. Теофан Сокеров“ в Ловеч. Екс­позиц…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Лицензът на „сините“ виси със страшна сила, твърди шеф от „Герена“

Новият изпъл­нителен дирек­тор на Лев­ски Иво Ивко бе категоричен, че лицен­зът на “сините“ виси неп­рекъс­нато и със страшна сила и допълни, че б…

Прочети още:

Loading...

Свят

Италия е разделена заради ковид пропуските за работещите

Засегнати са около 15 % от служителите в частния сектор и 8 % от тези в обществения сектор

Здрав­ните ковид пропуски от днес са задъл­жителни з…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...