Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 69, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) По данни на ЦИК: Всяка четвърта бюлетина пусната с машина

По данни на ЦИК: Всяка четвърта бюлетина пусната с машина

По данни на ЦИК: Всяка четвърта бюлетина пусната с машина

Всяка чет­върта бюлетина на пар­ламен­тар­ните избори в неделя е пус­ната с машина. Това показ­ват смет­ките според пред­варител­ните сумарни данни за гласуването в 31-те избирателни района, които са качени на сайта на ЦИК. Над 3,2 млн. са общият брой дейс­т­вителни гласове, подадени за учас­т­ващите на изборите 30 пар­тии и коалиции, двама независими кан­дидати и опцията “Не под­к­репям никого“, съобщи Днес,бг. Уст­ройс­тва имаше в 9398 сек­ции с над 299 избиратели. 787 122 са подадените дейс­т­вителни гласове с

машини. От избирателите, пус­нали елек­т­ронна бюлетина, за пар­тии и коалиции са гласували 773 147. А опцията “Не под­к­репям никого“ в елек­т­рон­ната бюлетина са пол­з­вали 14 033 избиратели.

Според дан­ните от машин­ното гласуване за всички 31 избирателни района най-малко машинно гласуване са пол­з­вали избирателите на ДПС — около 22 000 души от общо над 320 000 гласа за пар­тията.

След тях се под­реж­дат избирателите на коалицията “Изп­рави се! Мутри вън!“. При тях машините са пол­з­вали над 51 хиляди души. От избирателите на БСП с машина са пус­нати около 122 000 гласа, като общият брой на дейс­т­вител­ните гласове за нея са над 476 000. Най-висок брой машинни гласове БСП е получила в 23МИР в София — над 12 600. При избирателите на ГЕРБ пък елек­т­ронно са гласували над 123 000 души. Това според меж­дин­ните данни значи, че едва всеки шести дейс­т­вителен глас за управ­ляващите е подаден с машина. При гласовете за “Демок­ратична Бъл­гария“ избирателите, пред­почели елек­т­рон­ното гласуване, са над 128 000. Като абсолютен брой обаче шам­пиони в машин­ното гласуване са избирателите на пар­тията на Слави Трифонов “Има такъв народ“. Пус­натите с машина гласове за новия политически субект са около 187 000. Иначе най-много избиратели, решили да подадат своя глас чрез машина, са в трите софийски избирателни района, във Варна — около 54 000 души, в Бур­гас — всеки трети, и Плов­див — също всеки трети.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Карлос Насар с европейско сребро в дебюта си при мъжете

17-годишният български щангист подобри рекорда на Стария континент в изтласкването

Успеш­ното пред­с­тавяне на Бъл­гария на европейс­кото пър­венст…

Прочети още:

Loading...

Свят

Франция отваря архивите на Франсоа Митеран за Руанда

Фран­ция ще отвори архивите за Руанда на бив­шия френ­ски президент Фран­соа Митеран, като част от усилието да се раз­бере по-добре ролята й в аф…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Нов модел на ОСП дава свобода в програмиране на мерките

Нов модел на ОСП дава свобода в програмиране на мерките

Националните приоритети и специфики да са водещи при изготвяне на Стратегическите планове

Как върви изгот­вянето на Стратегичес­ките планове за…

Прочети още:

Loading...