Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 184, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Първан Симеонов: Най-логично е партиите на протеста да съставят кабинет с дискретна подкрепа на БСП

Първан Симеонов: Най-логично е партиите на протеста да съставят кабинет с дискретна подкрепа на БСП

Няма нужда да преучредяваме държавата си в момента, смята директорът на “Галъп интернешънъл“

Най-логичният сценарий е пар­тиите на протеста да със­тавят кабинет с дис­к­ретна под­к­репа от БСП. Това каза за предаването „Добър ден, Бъл­гария“ на радио „Фокус“ политологът и изпъл­нителен дирек­тор на „Галъп интер­нешънъл“ Пър­ван Симеонов. БСП е част от статук­вото, но все пак е опозиционна, уточни той и добави, че бъл­гарите са решили, че искат промяна. Според него втора опция е Слави Трифонов да отива към пред­с­рочни избори, за да има по-ясно мнозин­с­тво. По думите му на същото мнение са и от „Демок­ратична Бъл­гария“. Стабил­ността и при двата варианта не е сигурна. Наивно би било да мис­лим, че политиците мис­лят за стабил­ността на страната ни, каза още той.

Според политолога ще загубим много, ако продъл­жаваме да говорим за нова кон­с­титуция, за смяна на Избор­ния кодекс и въвеж­дане на елек­т­ронно гласуване. „Няма нужда да преуч­редяваме дър­жавата си в момента“, каза още Пър­ван Симеонов, цитиран от Епицентър.бг. Всички тези неща ми се струват ненужни и доказано наивни и хабящи енер­гия. Това, от което се нуж­дае страната, е нор­мална промяна във властта, съг­ласно исканията на народа, или нови избори. Във всеки случай нямаме нужда да преуч­редяваме дър­жавата си сега. Знам, че изг­лежда красиво и идеалис­тично и всеки на улицата ще се съг­ласи с това, без да знае какво точно има пред­вид, но това ще ни донесе само беди и загуба на национално време. Бъл­гария има нужда от сериозно бач­кане, без значение от страна на кого, за модер­низация, защото обрат­ното ще означава завинаги да останем в периферията на всички и във всичко. Тъж­ното е, че голяма част от хората, които говорят за велики народни съб­рания и т. н., прек­расно знаят, че това са глупости, комен­тира дирек­торът на „Галъп интер­нешънъл“. Симеонов каза още, че нас­тоящият резул­тат от пар­ламен­тар­ните избори се дължи на политизацията на младите хора в Бъл­гария и протес­тите от лятото. Според него, ако политичес­ките шеги и закачки продъл­жат още две-три сед­мици, е въз­можно гласоподавателите да сменят избора си при потен­циални пред­с­рочни избори. Хич не е нелогично част от народа да си каже, че е по-добре да се върне старото, поне е поз­нато. Същес­т­вена роля ще има президен­тът Румен Радев, защото той е в изгодна ситуация в момента и може да бъде гарант на едно правител­с­тво на протес­т­ните пар­тии с под­к­репа на БСП. Всичко това ще прилича на пред­варителен тур на президен­т­с­ките избори, комен­тира още Пър­ван Симеонов.

България

Икономика

Култура

Спорт

Пирин губел точки заради съдиите

Пирин губел точки заради съдиите

В предстоящите двубои ще започнем да побеждаваме, убеден е Станислав Костов

Фут­болис­тът на Пирин (Благоев­г­рад) Станис­лав Кос­тов говори пред S…

Прочети още:

Loading...

Свят

Китай е ваксинирал изцяло срещу Covid -19 над един милиард свои жители

Китай е ваксинирал изцяло срещу Covid -19 над един милиард свои жители

СЗО спря процедурата по одобрение на руската ваксина “Спутник V“

Китайс­кото правител­с­тво заяви вчера, че е вак­синирало изцяло срещу Covid –19

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...