Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 114, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Иван Ченчев: БСП преодоля вътрешните напрежения, лявото обединение се разширява

Иван Ченчев: БСП преодоля вътрешните напрежения, лявото обединение се разширява

Иван Ченчев: БСП преодоля вътрешните напрежения, лявото обединение се разширява

Наложените сан­к­ции от САЩ трябва да имат своя политически оттенък, очак­ваме да видим реак­цията на бъл­гар­с­ката прокуратура. Ние сме категорични, че трябва да има незабавна проверка, отдавна говорим за много от недъзите и нещата, които са посочени.“ Това заяви Иван Чен­чев в ефира на Бг Он Еър, водач на лис­тата на “БСП за Бъл­гария“ в София-област, по повод сан­к­циите по закона “Маг­нит­ски“.

Социалис­тът определя дейс­т­вията на служеб­ния кабинет като добри. „Този служебен кабинет дойде със заяв­ката да осигури чес­тни избори, както и да нап­рави ревизия на това, което е правено досега. Това са хора, които имат своята екс­пер­тиза, и когато се произ­насят вяр­ваме, че го правят на базата на съот­вет­ната докумен­тация. Естес­т­вено е да има защитна реак­ция от засег­нати страни, но ако и най-малкото от това, което се изнася в медиите, е вярно, то това е чудовищно за предиш­ната власт по отношение на това как е управ­лявала и колко е ощетена дър­жавата“, категоричен бе той.

В предаването “Бъл­гария сут­рин“ Иван Чен­чев комен­тира съз­далия се проб­лем с машините за пред­с­тоящия вот: „Това е един проб­лем, съз­даден отново от предиш­ната власт, явно някой се притес­нява, че машините ще осигурят чес­тен вот“, обясни социалис­тът, който вярва, че ще бъде намерено решение по време на преговорите между ЦИК и фирмата-доставчик. Според Чен­чев дори и да има притес­нение сред по-възрастното население, те ще се справят с машините, тъй като успешно пол­з­ват бан­комати.

Демон­с­т­рирахме, че ние се обединяваме, демон­с­т­рирахме протег­ната ръка и то не само към лявото прос­т­ран­с­тво — нап­равихме го и в 45-ия пар­ламент. Преодолели сме това, което сме имали като вът­решно нап­режение, а това, което се говори оттук-оттам — няма значение“. Това заяви Иван Чен­чев по казуса с Георги Гер­гов като уточни, че му е даден ясен и категоричен отговор, а и той вече не е член на левицата.

Иван Чен­чев посочи, че се очаква още пар­тии да се присъединят към лявото обединение, които ще раз­ширят лявата коалиция.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Португалия се развихри преди Евро 2020

Португалия се развихри преди Евро 2020

Европейс­кият шам­пион Пор­тугалия победи Израел с 4:0 в пос­лед­ната си кон­т­рола преди началото на Евро 2020, което ще се проведе от 11 юни …

Прочети още:

Loading...

Свят

Дания обяви, че носенето на маски няма да е задължително

Дания обяви, че носенето на маски няма да е задължително

Индия регистрира световен рекорд по брой на смъртните случаи от COVID-19 за един ден

Дания обяви вчера пос­лед­ните етапи от плана си за отмяна…

Прочети още:

Loading...

Земеделие