Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 184, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Проф. Минчо Христов: През последните 4 години БСП беше последователна опозиция на ГЕРБ

Проф. Минчо Христов: През последните 4 години БСП беше последователна опозиция на ГЕРБ

Проф. Минчо Христов: През последните 4 години БСП беше последователна опозиция на ГЕРБ

“На тези избори всички политически фор­мации трябва да нап­равят така, че да има едно нор­мално и работещо правител­с­тво, което да гласува бюджета на Репуб­лика Бъл­гария, да гласува парите за пен­сиите, за бол­ниците и за здравеопаз­ването като цяло — това, което е необ­ходимо на нашата дър­жава. Не бива да се стига до ситуацията, която наб­людавахме в миналия пар­ламент.“ Това заяви в “Денят започва“ по БНТ проф. Минчо Хрис­тов, кандидат-депутат от лис­тата на “БСП за Бъл­гария“ в 25-МИР.

Проф. Хрис­тов определи като една от най-важните задачи на тези избори недопус­кането ГЕРБ да се завърне на власт. Според него миналият пар­ламент е нап­равил една не добра поп­равка, която е увеличила опас­ността това да се случи.

“Като дадоха въз­мож­ност на страни извън ЕС да съз­дават без­кон­т­ролно сек­ции, решавайки че това ще им донесе повече гласове от Анг­лия, те поз­волиха и на Тур­ция да отворят кол­кото сек­ции пожелаят. Това ще докара на ДПС 100150 хил. гласа от там, като не е изк­люч­вам въз­мож­ността за коалиция между ГЕРБ и ДПС. Както не изк­люч­вам и други политически сили, ако влязат в пар­ламента, да под­к­репят ГЕРБ. Затова трябва да нап­равим всичко необ­ходимо ГЕРБ да не се върне на власт, защото всички виж­даме колко вредна е политиката на тази пар­тия“, обясни Минчо Хрис­тов.

По неговите думи през пос­лед­ните 4 години БСП е имала пос­ледователна позиция като опозиционна сила на ГЕРБ и това, заедно с почти изцяло съв­падащата прог­рама на неговата фор­мация с тази на социалис­тите, са основ­ните причини да се присъедини към коалицията “БСП за Бъл­гария“. 

 “Не мисля, че е много морално хора, които в миналото са били ост­риетата на БСП, сега да сочат БСП като пар­тия на статук­вото. А вие, като бивши депутати от БСП, прокар­ващи линията на Станишев, какви сте? Но не е в това въп­росът. Аз ще търся мос­тове, начини на обединение на опозицията, за да не се случи това, което се случи в миналия пар­ламент. Най-важното е да прокар­ваме закони, които са полезни за хората и които им помагат да живеят нор­мално“, каза още проф. Минчо Хрис­тов.

България

Икономика

Култура

Спорт

Пирин губел точки заради съдиите

Пирин губел точки заради съдиите

В предстоящите двубои ще започнем да побеждаваме, убеден е Станислав Костов

Фут­болис­тът на Пирин (Благоев­г­рад) Станис­лав Кос­тов говори пред S…

Прочети още:

Loading...

Свят

Китай е ваксинирал изцяло срещу Covid -19 над един милиард свои жители

Китай е ваксинирал изцяло срещу Covid -19 над един милиард свои жители

СЗО спря процедурата по одобрение на руската ваксина “Спутник V“

Китайс­кото правител­с­тво заяви вчера, че е вак­синирало изцяло срещу Covid –19

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...