Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 149, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Проф. Минчо Христов: През последните 4 години БСП беше последователна опозиция на ГЕРБ

Проф. Минчо Христов: През последните 4 години БСП беше последователна опозиция на ГЕРБ

Проф. Минчо Христов: През последните 4 години БСП беше последователна опозиция на ГЕРБ

“На тези избори всички политически фор­мации трябва да нап­равят така, че да има едно нор­мално и работещо правител­с­тво, което да гласува бюджета на Репуб­лика Бъл­гария, да гласува парите за пен­сиите, за бол­ниците и за здравеопаз­ването като цяло — това, което е необ­ходимо на нашата дър­жава. Не бива да се стига до ситуацията, която наб­людавахме в миналия пар­ламент.“ Това заяви в “Денят започва“ по БНТ проф. Минчо Хрис­тов, кандидат-депутат от лис­тата на “БСП за Бъл­гария“ в 25-МИР.

Проф. Хрис­тов определи като една от най-важните задачи на тези избори недопус­кането ГЕРБ да се завърне на власт. Според него миналият пар­ламент е нап­равил една не добра поп­равка, която е увеличила опас­ността това да се случи.

“Като дадоха въз­мож­ност на страни извън ЕС да съз­дават без­кон­т­ролно сек­ции, решавайки че това ще им донесе повече гласове от Анг­лия, те поз­волиха и на Тур­ция да отворят кол­кото сек­ции пожелаят. Това ще докара на ДПС 100150 хил. гласа от там, като не е изк­люч­вам въз­мож­ността за коалиция между ГЕРБ и ДПС. Както не изк­люч­вам и други политически сили, ако влязат в пар­ламента, да под­к­репят ГЕРБ. Затова трябва да нап­равим всичко необ­ходимо ГЕРБ да не се върне на власт, защото всички виж­даме колко вредна е политиката на тази пар­тия“, обясни Минчо Хрис­тов.

По неговите думи през пос­лед­ните 4 години БСП е имала пос­ледователна позиция като опозиционна сила на ГЕРБ и това, заедно с почти изцяло съв­падащата прог­рама на неговата фор­мация с тази на социалис­тите, са основ­ните причини да се присъедини към коалицията “БСП за Бъл­гария“. 

 “Не мисля, че е много морално хора, които в миналото са били ост­риетата на БСП, сега да сочат БСП като пар­тия на статук­вото. А вие, като бивши депутати от БСП, прокар­ващи линията на Станишев, какви сте? Но не е в това въп­росът. Аз ще търся мос­тове, начини на обединение на опозицията, за да не се случи това, което се случи в миналия пар­ламент. Най-важното е да прокар­ваме закони, които са полезни за хората и които им помагат да живеят нор­мално“, каза още проф. Минчо Хрис­тов.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Индийска медалистка получи бонус безплатна пица до края на живота си

Индий­ката Мирабай Чану спечели сребърен медал във вдигането на тежести при жените в кат. до 49 кг, който е един­с­т­вен за родината ѝ? до момен…

Прочети още:

Loading...

Свят

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

Потвърдени са около две дузини културни обекти, както и 1394 км железопътна линия в Иран

След няколко дни онлайн обсъж­дания Организацията на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие