Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 149, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Свиленски: БСП ще работи за възстановяване на държавността

Свиленски: БСП ще работи за възстановяване на държавността

Свиленски: БСП ще работи за възстановяване на държавността

Очак­ванията на бъл­гар­с­кото общес­тво са за справед­ливост, а справед­ливостта минава през въз­мез­дие. От провер­ките и от работата на служеб­ното правител­с­тво в раз­лич­ните минис­тер­с­тва излизат доста притес­нителни неща и въз­мез­дие трябва да има“.  Това заяви Георги Свилен­ски, водач на лис­тата на „БСП за Бъл­гария“ в 24-ти МИР в София пo NovaNews.

Промяната трябва да продължи и БСП е пар­тията, която трябва да гаран­тира сигур­ност именно в тази промяна“, категоричен бе социалис­тът. 

Той обърна внимание, че левицата не е пар­тия на статук­вото и че тя се бори 11 години с него. Той определи като нечес­тно и некорек­тно да се твърди от нови политически субекти, че щом те са били на протеста, а не в пар­ламента, са се борили със статук­вото, а БСП – не. Свилен­ски акцен­тира, че левицата е имала много изведени самос­тоятелни битки в пар­ламента. 

Бъл­гар­с­ките граж­дани ще решат коя пар­тия може да промени този модел. Пар­тиите в пос­лед­ния пар­ламент не дадоха знак, че могат“, комен­тира още той.

На въп­рос каква е целта на БСП за пред­с­тоящите избори, Свилен­ски изтъкна: „Прекалено рано е да кажем е кой ще бъде победител. Амбициите на БСП са за пър­вото място, защото ситуацията с отмяната на ограниченията заради вируса, с амбициите на служеб­ното правител­с­тво да гаран­тира чес­тен вот, мисля, че в Бъл­гария можем да имаме реални и чес­тни резул­тати, в които „БСП за Бъл­гария“ да бъде победител“.

Бъл­гария не може да си поз­воли и не трябва повече да рис­кува с пред­с­рочни избори. Дър­жавата трябва да продължи да фун­к­ционира и да започне да се въз­с­тановява дър­жав­ността. Това може да стане с редовни пар­ламент и правител­с­тво. Трябва да под­ходим отговорно към деня на изборите и да изберем тези, които могат да гаран­тират тази стабил­ност, тази сигур­ност в промяната на модела“, смята социалис­тът.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Индийска медалистка получи бонус безплатна пица до края на живота си

Индий­ката Мирабай Чану спечели сребърен медал във вдигането на тежести при жените в кат. до 49 кг, който е един­с­т­вен за родината ѝ? до момен…

Прочети още:

Loading...

Свят

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

ЮНЕСКО добавя 33 нови обекта към списъка на световното културно наследство

Потвърдени са около две дузини културни обекти, както и 1394 км железопътна линия в Иран

След няколко дни онлайн обсъж­дания Организацията на …

Прочети още:

Loading...

Земеделие