Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 214, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Как Борисов стана камък на шията на ГЕРБ

Как Борисов стана камък на шията на ГЕРБ

През 2001 г. на политичес­кия небос­к­лон у нас изгря звез­дата на Бойко Борисов – охранител­ният бос от зората на прехода бе всеяден и всепог­лъщащ. Говореше понарод­ному и не приличаше на зализаните политици с евро клишетата, беше прием­лив за „начал­с­т­вата” в САЩ и ЕС. За левите си носеше член­с­ката книжка в БКП, заради която сдал пагона в МВР, но за дес­ните имаше „утепан от комунис­тите дядо”.

Жад­ните за мус­кули репор­терки попиваха и тиражираха без грам критич­ност всяка дума на глав­ния сек­ретар на МВР. Борисов намираше някак естес­т­вено оправ­дание за всеки фал – „Предиш­ните са виновни”, „Аз ги хващам, те ги пус­кат”, „Лош ни е материалът”…

Рей­тин­гът на Б.Б. бе пър­вото пер­петуум мобеле – сам се пом­паше. Стана кмет на София, съз­даде пар­тия, стана премиер, печелеше избори след избори.

За 12 години (всъщ­ност са 20 – от наз­начаването му в МВР през 2001 г.!) под властта му сме най-бедни, болни и зле образовани в ЕС, 111-и по свобода на словото, цели региони обез­людяха, но се ширят мес­тни феодали, аван­сово се хар­чиха милиарди, а голям процент от тях потъваха в чек­ме­джетата на властта.

Нак­ратко – дър­жава срутище, начело с егоис­тичен самодър­жец…

Дълги години народът прощаваше, тър­пеше и вяр­ваше, че само с Бащицата има стабил­ност, смеехме се на лакър­диите, свик­вахме с мизерията, с изнасилената закон­ност и даже с отк­рад­натото Бъдеще. Но всичко е до време, Лин­кълн бе казал, че можеш да лъжеш един народ за кратко или един човек завинаги, но никога – един народ завинаги.

За 5 години се видя, че може да има друг – автен­тичен Национален лидер, какъвто е президен­тът Радев. И че може да има по-успешен, екс­пер­тен и решителен срещу коруп­цията кабинет – Служеб­ният.

Ето защо Б. Б., върху чиито кос­мически рей­тинг някога ГЕРБ се роди и управ­лява три ман­дата, днес има едва 15% доверие. А защо ГЕРБ има цели 22-а: защото е ново преработено и силно влошено издание на „партията-държава”, на пар­тийно наз­начените чинов­ници, на тай­ните коалиции между власт и едър капитал. Б. Б. беше Генералът на тази армия, вече е генерал без армия, а армията отчаяно си търси друг генерал…

Д-р Теофан Гер­манов

България

Икономика

Култура

Радиооркестърът ще има концерт със солиста на Кралския Концертгебау Мирослав Петков

Радиоор­кес­търът с маес­тро Марк Кадин ще има кон­церт с учас­тието на солиста на Крал­с­кия Кон­цер­т­гебау оркес­тър в Амс­тер­дам — Мирос­лав Пет­ков. …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Александър Шаламанов: Славия е отборът на моя живот

Александър Шаламанов: Славия е отборът на моя живот

Защитникът е поздравен от Еузебио, след като му е отнел топката с брилянтен шпагат без да го докосне

Славия ще кръсти стадиона си “Алек­сан­дър…

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие