Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 238, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Антиваксъри от „Възраждане“ се оказаха ваксинирани

Антиваксъри от „Възраждане“ се оказаха ваксинирани

Антиваксъри от „Възраждане“ се оказаха ваксинирани

Близо половината депутати от партията имат зелен сертификат

Четирима народни пред­с­тавители от пар­тия „Въз­раж­дане“ са вак­синирани и имат зелен сер­тификат, срещу чието прилагане иначе протес­тират, показа раз­с­лед­ване на Би Ти Ви, излъчено вчера. Освен това още двама депутати-националисти са преболедували, а един в момента е под каран­тина, от което, според правилата следва, че и те имат зелени сер­тификати. „Въз­раж­дане“ получи 13 депутат­ски места на ноем­в­рийс­ките избори, след ярос­тна кам­пания срещу вак­сините, наричани от пред­с­тавители на пар­тията „екс­перимен­тална теч­ност“, както и срещу зеления сер­тификат. Пред­седателят на пар­тията Кос­тадин Кос­тадинов дори пос­тавя под съм­нения тревогите от протичането на COVID-19, който нарича „грипна вълна, която е мас­кирана като т.нар. пан­демия“.

Сред вак­синираните депутати са сек­ретарят на пар­тията Николай Дрен­чев и още Иво Рус­чев, Стоян Тас­лаков и Даниел Пет­ров, съобщи Би Ти Ви. При това пред екип на телевизията, Дрен­чев заявява, че не би препоръчал на никого да се вак­синира и се позовава на инфек­циониста доц. Атанас Ман­гъров, че докато нямал опрян пис­толет в челото, нямало да се вак­синира. В същото време, раз­к­рива Би Ти Ви, Дрен­чев се е вак­синирал още през август с еднодозовата вак­сина на „Янсен“. На въп­рос защо се е вак­синирал, депутатът отговора: „Това означава, че мога да избирам за себе си и не мога да препоръч­вам никому ничий избор“.

Земя“ припомня, че „Въз­раж­дане“ организира протес­тен митинг против мер­ките срещу COVID-19 на 12 януари. Според Кос­тадинов това щял да бъде протест срещу „COVID-папагалите в управ­лението“. Националис­тичес­ката пар­тия, заедно с „Има такъв народ“ (ИТН) са и против в сградата на пар­ламента да се влиза със зелен сер­тификат, как­вото решение бе взето в петък след бурни и продъл­жителни дебати. Решението влиза в сила от 24 януари, но депутат от ИТН проф. Анд­рей Чор­банов обяви вчера пред Нова телевизия, че няма да го спазва, защото правил­никът на НС го задъл­жавал да ходи на заседанията и никой не можел да го ограничава.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Александър Везенков е носител на приза “Спортен Икар“

Звездата на Олимпиакос направи силен сезон, както с националния отбор на България, така и със своя клубен тим

Бас­кет­болис­тът Алек­сан­дър Везен…

Прочети още:

Loading...

Свят

Не стихват безредиците в Атина и Солун заради прострелването на ромски младеж от полицията

Гръц­кото правител­с­тво призова за спокойс­т­вие днес, след като през нощта в един от квар­талите на Атина и в район край втория по големина град…

Прочети още:

Loading...

Земеделие