Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 18, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) 52 случая на Омикрон са установени у нас

52 случая на Омикрон са установени у нас

52 случая на Омикрон са установени у нас

В 9 области у нас се разпространява новия вариант на коронавируса

Нови 52 случая на Омик­рон бяха установени у нас след целогеномно сек­вениране, извър­шено от Национал­ния цен­тър по заразни и паразитни болести, съоб­щиха от здрав­ното минис­тер­с­тво.

52-те клинични проби са взети до 3 януари 2022 г. в 13 лечебни заведения от 9 области в страната. Случаите на Омик­рон са установени в облас­тите София-град, Пазар­джик, София-област, Бур­гас, Варна, Плов­див, Русе, Сливен и Стара Загора. От общо изс­лед­ваните 505 клинични проби със SARS-CoV-2, 10,3% пред­с­тав­ляват доказаните случаи на варианта Омик­рон и 89,7% — на варианта Делта или неговите под­варианти.

Национал­ният цен­тър по заразни и паразитни болести продъл­жава да наб­людава раз­п­рос­т­ранението на SARS-CoV-2 в страната с акцент за тър­сене на варианти с ускорено раз­п­рос­т­ранение, променена вирулен­т­ност и имуноген­ност, които са с повишено значение за общес­т­веното здраве, съобщи БГНЕС. 1716 са новите случаи на коронавирус у нас през пос­лед­ното денонощие, сочат дан­ните на Един­ния инфор­мационен пор­тал. Нап­равени са 13 567 теста, което значи, че положител­ните проби са около 12,6%. Най-много са новите случаи в София — 698, след­ват облас­тите Варна — с 212, и Благоев­г­рад — със 108 ново инфек­тирани. През пос­лед­ните 24 часа са починали 40 души с Covid-19, а като излекувани са отчетени 85. В бол­ница се лекуват 5056 пациенти, от които 512 – в интен­зивни отделения.

През недел­ния ден са били пос­тавени 6824 вак­сини. Общият брой на хората със завър­шен вак­синационен цикъл у нас вече е 1 941 571, уточ­нява Топновини.бг.

България

Икономика

Loading...

Култура

Спорт

Бащата на Джокович позира с руския флаг в Мелбрън

Бащата на Новак Джокович – Сър­джан, беше зас­нет как позира с фенове, дър­жащи рус­кия флаг, а един от тях бе облечен с фланелка със “Z”. Възмо…

Прочети още:

Loading...

Свят

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Целите на Русия в Украйна остават неп­роменени, заяви в сряда рус­кият президент Владимир Путин. Той говори на среща със студенти по повод Тат…

Прочети още:

Loading...

Земеделие