Вестник Земя

                       Коопмедия                      ЦКС
                      НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

Вестник Земя - първа страница

Брой 271, Година XXXII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Калоян Паргов: Време е управлението на София да влезе в час и да се еманципира от ГЕРБ

Калоян Паргов: Време е управлението на София да влезе в час и да се еманципира от ГЕРБ

Калоян Паргов: Време е управлението на София да влезе в час и да се еманципира от ГЕРБ

Време е управ­лението на София да влезе в час. Пожелавам на столич­ната общин­ска админис­т­рация и ней­ният ръководител г-жа Фан­дъкова наис­тина да зап­рет­нат ръкави и да започ­нат да работят умно и ефек­тивно в условията на нова политическа реал­ност. Това каза пред­седателят на БСП-София Калоян Пар­гов в началото на пър­вата сесия на СОС за 2022 г.

2021 година мина под знака на две неща – КОВИД-19, който за съжаление, не ни напуска и на изборите. Всичко това изп­рави нас общин­с­ките съвет­ници, но най-вече столич­ната админис­т­рация, пред кризисни моменти в редица сис­теми на столич­ния град – тран­с­порта, отоп­лението, здравеопаз­ването и други“, отбеляза Пар­гов.

Най-важното, което стои пред нас, това е приемането на бюджета за 2022 г. За първи път дър­жавата няма бюджет. За първи път и ние като община ще имаме бюджет много по-късно от нор­мал­ното, с което сме свик­нали. Всичко това не трябва да ни кара да чакаме, а по-скоро да бъдем проак­тивни. Всички предиз­викател­с­тва и кризи в редица общин­ски сис­теми, пред които сме изп­равени, изис­к­ват смели стъпки, изис­к­ват решения, изис­к­ват много разум“, каза Калоян Пар­гов.

Приоритетите, които досега бяха пос­тавяни в предиш­ните годишни общин­ски бюджети, може би, ще бъдат по-различни, за да можем да решим изцяло поне един проб­лем на Столична община“, изтъкна лидерът на столич­ните социалисти.

Пар­гов заяви, че столич­ната общин­ска админис­т­рация и ръковод­с­т­вото на Столична община трябва да са наясно, че 2022 е годината на еман­ципацията.

Година, в която Столична община трябва да се еман­ципира от стиг­мата на ГЕРБ, когато беше управ­ляваща пар­тия, а София и кметът Фан­дъкова бяха галеници на дър­жав­ната власт“, категоричен бе той.  

През 2022 г. трябва да се гаран­тирана нор­мал­ното фун­к­циониране на ключови сис­теми на столицата — тран­с­порт, предучилищно и училищно образование, общин­ско здравеопаз­ване и основ­ните комунални услуги – отоп­ление или както го знаем като проб­лема „Топ­лофикация“, водос­наб­дяване и чис­тота, при това в условията на енер­гийна, социална и здравна криза“, обясни Калоян Пар­гов.

България

Икономика

Андрей Делчев: Горивата ще поскъпват още

Значителен скок на горивата по бен­зинос­тан­циите. С повече от 0,50 лв. за литър или 30% са пос­къп­нали масовите горива за една година, обобщи …

Прочети още:

Loading...

Култура

Спорт

Нов трофей в богатата колекция на Реал (Мадрид)

Нов трофей в богатата колекция на Реал (Мадрид)

Реал (Мад­рид) спечели Супер­купата на Испания, побеж­давайки с 2:0 на финала Атлетик (Бил­бао). Фут­болис­тите на Карло Анчелоти имаха пълно …

Прочети още:

Loading...

Свят

Земеделие

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До края на месеца земеделците могат да променят вида на осигуряването си

До 31 януари самоосигуряващите се лица, сред които са и много земедел­ски стопани могат да променят вида на осигуряването си, напом­нят от Нац…

Прочети още:

Loading...