Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 157, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) Петков нямало да подписва нищо със Скопие

Петков нямало да подписва нищо със Скопие

Петков нямало да подписва нищо със Скопие

Премиерът Кирил Пет­ков няма да посещава скоро Скопие и няма да под­писва нищо със север­номакедон­с­ката страна. Това заяви начал­никът на кабинета на министър-председателя Лена Борис­лавова. „Няма да има скорошно посещение, тъй като нямаме документ, върху който можем да работим по Договора за доб­росъсед­с­тво, каза по БНТ Борис­лавова. Тя пот­върди, че докато бъл­гар­с­ката страна не види стъпки, които са свър­зани с изпъл­нение на критериите за спиране на дис­к­риминацията на бъл­гар­с­кото мал­цин­с­тво, няма да има нап­редък по свалянето на ветото за преговорите на Скопие с ЕС. На въп­рос на водещия, че очак­ванията на бъл­гар­с­кото общес­тво са Пет­ков да не под­писва нищо със Скопие, Борис­лавова заяви: „Премиерът също под­черта, че няма в момента очак­ване, дори когато на дневен ред беше тази кон­ферен­ция, да се под­пише, защото не сме готови с този протокол по Договора“.

Меж­дув­ременно, на кон­ферен­ция в БАН, вицеп­резиден­тът Илияна Йотова Бъл­гария не може да каже „да“ за член­с­т­вото на Репуб­лика Северна Македония в ЕС, докато страната ни няма дос­татъчно гаран­ции, раз­писани в кон­к­ретен и значещ документ на европейско ниво, който да бъде взет пред­вид във всяка една стъпка по пътя на преговорите.

По думите ѝ , за съжаление, в Репуб­лика Северна Македония все повече се зат­вър­ж­дават, включително на най-високо ниво, антибъл­гар­с­ките позиции и няма никакво желание за диалог, предаде БТА.

България

Икономика

Култура

Пътят на хаджийската премяна от Синия Балкан достига до Белия град

Пътят на хаджийс­ката премяна от Синия Бал­кан дос­тига до Белия град с изложба на худож­нич­ката Дора Кур­шумова в галерията в Бал­чик. Екс­позиция…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Стойчо Младенов преговаря с ЦСКА 1948

Стойчо Младенов преговаря с ЦСКА 1948

Стойчо Младенов започна преговори с ЦСКА 1948. Вчера сут­рин той посети клуб­ните офиси, където раз­говаря с благодетеля на „чер­вените“ Цветоми…

Прочети още:

Loading...

Свят

Путин: Западът разпалва конфликти по целия свят, отредили са на Украйна ролята на пушечно месо

Путин: Западът разпалва конфликти по целия свят, отредили са на Украйна ролята на пушечно месо

Русия няма нужда да използва ядрени оръжия, заяви Шойгу

“Глобал­ните елити с всички сили се опит­ват да запазят изп­лъз­ващата се от ръцете им хе…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...