Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 154, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало България (2) ИТН готови за коалицията, но без Петков като премиер

ИТН готови за коалицията, но без Петков като премиер

ИТН готови за коалицията, но без Петков като премиер

Коалиционно правител­с­тво, в което са ГЕРБ и с ДПС, ние категорично няма да го под­к­репим, но те си имат вече мнозин­с­тво.

Това е заявил зам.-председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йор­данов на среща на депутатите и екс­перти на пар­тията с граж­дани, която се е провела в събота в Стара Загора.

Той е уточ­нил още, че ще се водят раз­говори с досегаш­ните пар­т­ньори за ново правител­с­тво при ясни правила и ангажименти, но „не на всяка цена“.

Пар­тията на Слави Трифонов, заради която падна правител­с­т­вото на Кирил Пет­ков, е готова отново да управ­лява заедно с “Продъл­жаваме промяната“. Но с условието Кирил Пет­ков да не е премиер.

Това обяви зам.-шефът на ИТН и пред­седател на пар­ламен­тар­ната група Тошко Йор­данов пред БНР.

“Ако ПП си охладят главите, и ние, ако сме в ситуация да избираме по-малко лошото, ако има раз­говор с отс­тъпки, включително Кирил Пет­ков да не е премиер, не е невъз­можно да се пос­тигне раз­бирател­с­тво. Имаме ужасно много общи цели, въп­реки че почти нищо не изпъл­няваме. Ще трябва да работим по други правила, с по-голяма кон­к­ретика“, заяви Йор­данов.

Eдна от опциите на „Демок­ратична Бъл­гария” е да се яви заедно с „Продъл­жаваме Промяната” на изборите. Това обяви минис­търът на елек­т­рон­ното управ­ление от ДБ Божидар Божанов в студиото на „Събуди се”.

Хар­тиеното гласуване поз­волява по-лесно да се правят старите схеми с купени и кон­т­ролирани гласове. Една от причините за това е наличието на „тъмна” стаичка, каза той относно идеите за връщането на хар­тиената бюлетина. 

Ако няма ново мнозин­с­тво в пар­ламента, пред­с­роч­ните пар­ламен­тарни избори са решението, каза още Божидар Божанов.

Той под­черта, че “Демок­ратична Бъл­гария“ няма да нап­рави коалиция с ГЕРБ, като се надява от втория опит “Продъл­жаваме промяната“ да със­тавят правител­с­тво. ДБ не са обсъж­дали дали да искат да се предос­тави оръжие на Украйна, за да под­к­репят вторият кабинет на “Продъл­жаваме промяната“. 

България

Икономика

Поскъпналите със 153,5 % минерални торове удариха яко агропродукцията

Поскъпналите със 153,5 % минерални торове удариха яко агропродукцията

Цените на минерал­ните торове в Бъл­гария отново отбелязаха рекорд в повишението си на годишна база през второто тримесечие, като пос­къп­ват съ…

Прочети още:

Loading...

Култура

Изложба за бог Кришна представя Националната художествена галерия

Изложба „Бог Кришна“ ще бъде под­редена от Национал­ната художес­т­вена галерия (НХГ). Екс­позицията се отк­рива на 16 август в „Квад­рат 500“. По …

Прочети още:

Loading...

Спорт

Делегат на УЕФА: Левски има минимални шансове за преиграване

Делегат на УЕФА: Левски има минимални шансове за преиграване

Станимир Стоилов: Не бяхме тренирали изобщо дузпи

Лев­ски има изк­лючително минимални шан­сове УЕФА да вземе решение за преиг­раване на реван…

Прочети още:

Loading...

Свят

ЕС сам влезе в газовия капан

ЕС сам влезе в газовия капан

Европейците ще трябва да се простят с комфорта и да си платят за лишенията

След Владимир Путин, който на пръсти обясни как Европа сама си пос…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Земеделието и енергетиката - жертвите на сушата в Европа

Земеделието и енергетиката - жертвите на сушата в Европа

Повсеместната и постоянна липса на валежи в съчетание с вълни от жеги засягат повечето европейски страни, където сухото време става все по-р...

Прочети още:

Loading...