Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 233, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Пловдив гостува в Габрово с премиерен спектакъл на “Майстори“

Пловдив гостува в Габрово с премиерен спектакъл на “Майстори“

Пловдив гостува в Габрово с премиерен спектакъл на “Майстори“

Драматич­ният театър “Рачо Стоянов“ отбелязва на 10 октом­ври 77 години от пър­вия премиерен спек­такъл, изиг­ран на габ­ров­ска сцена. Пър­вите 77 билета, закупени от теат­рал­ната каса, ще бъдат по 7 лева — за 77-ия сезон.

За чес­т­ването е поканен спек­такълът “Майс­тори“ по пиесата на пат­рона Рачо Стоянов с режисьор Асен Шопов. Продук­цията е на Драматич­ния театър „Н. О. Масалитинов“ — Плов­див, а спек­такълът е на 10 октом­ври от 19.00 ч.

Пиесата е класика в бъл­гар­с­ката драматур­гия, тъй като раз­г­лежда темата за красотата, твор­чес­ката сила и вдъх­новението, преп­летени в неот­делима цялост. Присъс­тва и дъл­боко залег­налият мотив в бъл­гар­с­кия бит за жената, чиято красота и доб­родетел се прев­ръщат във вдъх­новение за твореца, но и се жер­тва в името на творението. Със своята проницател­ност и фин усет Рачо Стоянов съчетава в “Майс­тори“ паметта на въз­рож­ден­с­кото минало с модер­ната лич­ност, която излиза от властта на рода и сама нап­рав­лява изборите в живота си.

Пиесата има съв­ременен прочит с актьорите Кон­с­тан­тин Елен­ков и Явор Бахаров. Те влизат в ролята на двамата дър­ворез­бари, сърев­новаващи се в майс­тор­с­т­вото си, но и за сър­цето на любимата Мил­кана (Мария Сотирова). Асен Шопов е един от доайените на бъл­гар­с­кия театър, който отново се зав­ръща към пиесата “Майс­тори“, с нова гледна точка към нея.

България

Икономика

Спорт

Поляците напред след голяма драма на Саудитска Арабия - Мексико

Поляците напред след голяма драма на Саудитска Арабия - Мексико

Мек­сико победи Саудит­ска Арабия с 2:1 в зак­лючителен сблъсък от група „C“, но и двата тима отпад­наха от светов­ното пър­вен­с­тво в Катар, з…

Прочети още:

Loading...

Свят

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

Лавров: Русия е готова да се вслуша, ако някой поиска преговори за Украйна

НАТО се опитва да привлече Индия в антируски и антикитайски съюз

“Изваж­даме от строя съоръжения ( в Украйна), които поз­воляват (на Запада) да…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...