Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Стивън Спилбърг ще получи почетна “Златна мечка“ на Берлинале

Стивън Спилбърг ще получи почетна “Златна мечка“ на Берлинале

Режисьорът Спил­бърг ще отличът за цялос­т­ното си твор­чес­тво на Меж­дународ­ния фил­мов фес­тивал в Бер­лин през фев­руари, предаде Асошией­тед прес. Организаторите на Бер­линале съоб­щиха, че 75-годишният американ­ски режисьор, продуцент и сценарист ще удос­тоят с почетна “Златна мечка“. Призът се присъжда за цялос­т­ното му твор­чес­тво– над 100 филма и сериали. Фес­тивалът се организиран от 16 до 26 фев­руари.

“С огром­ното си раз­нооб­разие работата на многок­рат­ния носител на “Оскар“ е уникална в историята на меж­дународ­ното кино през пос­лед­ните 60 години“, каз­ват от Бер­линале. Сред извес­т­ните са “Извън­зем­ното“ и “Списъкът на Шин­д­лер“. Най-новият “Семейс­тво Фей­бъл­ман“ ще гледат на фес­тивала. 

“С невероятна кариера Стивън Спил­бърг не само омагьоса поколения зрители по целия свят, но придаде ново значение на киното като фаб­рика за мечти“, казаха Мариет Рисен­бек и Карло Шат­риан.“ Бер­линале, пър­вият от големите европейски фил­мови фес­тивали за годината.

България

Икономика

Спорт

Каляри взе талант на Локомотив (Пловдив)

Фут­болис­тът на Локомотив (Плов­див) Иван Сулев осъщес­тви тран­с­фер в Италия. Според инфор­мацията на „Calciocasteddu“ той е под­писал с втородив…

Прочети още:

Loading...

Свят

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Украинските власти претърсиха домовете набившия вътрешен министър Аваков и на милиардера Коломойски

Президен­тът на САЩ Джо Бай­дън каза, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие