Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Модернистите на XX век с изложба в София

Модернистите на XX век с изложба в София

Произ­ведения на Пабло Пикасо, Сал­вадор Дали и Хуан Миро ще бъдат под­редени в изложба „Модер­нис­тите на XX век“ в столич­ната галерия Vivacom Art Hall на ул. „Оборище“ 5. Екс­позицията се отк­рива на 7 декември.Тя включва екс­понати на Пабло Пикасо от серията „Carnet de la Californie”, литог­рафии от серията „Балет­ните тан­цьори“, творби на Сал­вадор Дали от серията „Биб­лия Сакра“, която съдържа тек­ста на Биб­лията със 105 цветни литог­рафии и селек­ция от цветни литог­рафии на Хуан Миро.  Ценителите ще могат да се нас­ладят на екс­позицията с вход свободен до 21 януари.

Има селек­ция от графични творби. За първи път ще могат да се видят ръчно под­писани творби от Пикасо с молив и в ограничен тираж, любимата серия на Сал­вадор Дали „Божес­т­вена комедия“, пред­с­тавена с няколко гравюри на дърво. „Част от кар­тините идват от прочутото ателие „Мурло“ в Ню Йорк, най-големият в света издател на оригинално графично изкус­тво, което работи с твор­ците.

България

Икономика

Спорт

Каляри взе талант на Локомотив (Пловдив)

Фут­болис­тът на Локомотив (Плов­див) Иван Сулев осъщес­тви тран­с­фер в Италия. Според инфор­мацията на „Calciocasteddu“ той е под­писал с втородив…

Прочети още:

Loading...

Свят

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Украинските власти претърсиха домовете набившия вътрешен министър Аваков и на милиардера Коломойски

Президен­тът на САЩ Джо Бай­дън каза, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие