Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 22, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Брилянтният цигулар Даниел Хоуп с концерт в Софийската филхармония

Брилянтният цигулар Даниел Хоуп с концерт в Софийската филхармония

Една от най-големите цигул­кови звезди Даниел Хоуп ще свири със Софийс­ката фил­хар­мония на 8 декем­ври. В зала „Бъл­гария” от 19.00 ч. извес­т­ният изпъл­нител ще пред­с­тави Кон­церт за цигулка и оркес­тър в си минор от Едуард Елгар. Във втората част ще звучи „Рек­вием” от Карл Джен­кинс с учас­тието на Национал­ния фил­хар­моничен хор.

Цели 30 години цигуларят Даниел Хоуп шес­тва по света, прос­лавян като вир­туозен солист с артис­тична гъв­кавост, пос­ветен и на хуманитарни каузи. Когато Даниел Хоуп е само на 11години, той е поканен от Йехуди Менухин да свири с него в дует Бела Бар­ток по нем­с­ката телевизия. Учи в „Highgate School“ и Крал­с­ката музикална академия при Захар Брон, Ицхак Раш­ков­ски и Феликс Анд­риев­ски. В дъл­гото артис­тично пар­т­ньор­с­тво на Хоуп с Йехуди Менухин са осъщес­т­вени над 60 съв­мес­тни кон­церта, включително пос­лед­ната изява на лорд Йехуди Менухин през 1999, в която той дирижира изпъл­нението на Хоуп на Кон­церта за цигулка на Алф­ред Шнитке.

България

Икономика

Спорт

Каляри взе талант на Локомотив (Пловдив)

Фут­болис­тът на Локомотив (Плов­див) Иван Сулев осъщес­тви тран­с­фер в Италия. Според инфор­мацията на „Calciocasteddu“ той е под­писал с втородив…

Прочети още:

Loading...

Свят

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Байдън отказа на Зеленски ракети с голям обсег

Украинските власти претърсиха домовете набившия вътрешен министър Аваков и на милиардера Коломойски

Президен­тът на САЩ Джо Бай­дън каза, че ня…

Прочети още:

Loading...

Земеделие