Вестник Земя

            Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 18, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Известни артисти и певци се включват в спектакъла за Стефан Данаилов

Известни артисти и певци се включват в спектакъла за Стефан Данаилов

Извес­тни артисти и певци се включ­ват в спек­такъла за Стефан Данаилов. Актьорите Асен Блатечки, Иван Юруков, Павел Иванов и певицата Крис­тина Димит­рова са сред учас­т­ниците. 

Години любов“ в Народ­ния театър „Иван Вазов“ е кул­минация на чес­т­ването 80 години от рож­дението на Данаилов. Спек­такълът е на 9 декем­ври от 19.00 на сцената на Народ­ния театър „Иван Вазов”. Входът е с покани и билети. Цената е сим­волична, а идеята е наб­раните от пред­с­тав­лението сред­с­тва да бъдат дарени на Дома за ветерани от сферата на кул­турата, за който приживе се е грижил и самият Стефан Данаилов.

Студенти и приятели на Мас­тера ще пред­с­тавят музикални изпъл­нения, ще бъдат излъчени специално под­гот­вени кадри и интер­вюта от филма на Георги Тошев, откъси от записи с гласа на леген­дар­ния актьор, предос­тавени от „Златен фонд“ на БНР. Ще бъде връчена от вицеп­резидента Илияна Йотова поред­ната „Стипен­дия на Ламбо“ със спомощес­т­вовател­с­т­вото на фес­тивала „Сцена на кръс­топът“, чийто съз­дател е самият Данаилов.

На 9 декем­ври от 12.00 ч. се отк­рива и фотоиз­лож­бата „Стефан Данаилов: личен архив. Непоказ­вани фотог­рафии от лич­ния му албум“. Спек­такълът и фотоиз­лож­бата по повод отбеляз­ването на 80-годишнината от рож­дението на емб­лематич­ния артист е под пат­ронажа на вицеп­резидент Илияна Йотова и със съдейс­т­вието на Минис­тер­с­т­вото на кул­турата.

Книгата „Стефан Данаилов. Игра на живот“ от Георги Тошев и филма „Ламбо от София“ (продуцент и сценарист Георги Тошев, режисьор Ема Кон­с­тан­тинова, кон­сул­тант Росица Обреш­кова, оператор Борис Пин­тев) ще бъдат пред­с­тавени на 6 декем­ври в кино „Одеон“ като част от национал­ната прог­рама „Стефан Данаилов на 80: години любов“. 

България

Икономика

Loading...

Спорт

Бащата на Джокович позира с руския флаг в Мелбрън

Бащата на Новак Джокович – Сър­джан, беше зас­нет как позира с фенове, дър­жащи рус­кия флаг, а един от тях бе облечен с фланелка със “Z”. Възмо…

Прочети още:

Loading...

Свят

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Путин: Целите ни в Украйна остават непроменени

Целите на Русия в Украйна остават неп­роменени, заяви в сряда рус­кият президент Владимир Путин. Той говори на среща със студенти по повод Тат…

Прочети още:

Loading...

Земеделие