Вестник Земя

Коопмедия                    ЦКС
         НАЦИОНАЛЕН КООПЕРАТИВЕН ВСЕКИДНЕВНИК

25 въпроса за Крим
Вестник Земя - първа страница

Брой 63, Година XXXIII

Back Вие сте тук:Начало Култура (2) Лайпциг като град на музиката -нова изложба  

Лайпциг като град на музиката -нова изложба  

Град­с­кият исторически музей в Лайп­циг, Гер­мания, пос­вещава нова изложба на музикал­ния живот на града по време на нацис­т­ката ера, предаде ДПА. Излож­бата “Свас­тика и ключ“ се откри на 27 януари и ще продължи до 20 август. Излож­бата, озаг­лавена “Свас­тика и ключ“, показва в девет тематични области, че музикал­ните инс­титуции в Лайп­циг — като Хора на мом­четата “Свети Тома“, Операта и Геван­д­хаус, често са  сим­патизирали на режима. 

Екс­позицията раз­г­лежда в детайли живота на някои от твор­ците от онова време. Във фокуса й са Рихард Ваг­нер и Феликс Мен­дел­сон, по-известен в Гер­мания с фамил­ното име Мен­дел­сон Бар­толди.

Ваг­нер е любимият ком­позитор на Хит­лер и нацис­тите въз­намеряват да му издиг­нат памет­ник в Лайп­циг, докато Мен­дел­сон е от еврейски произ­ход и памет­никът му в града е съборен през 1936 г.

Излож­бата “Свас­тика и ключ“ се отк­рива днес и ще продължи до 20 август. 

/ТС/

България

Икономика

Ден втори: Протестът се разраства

Ден втори: Протестът се разраства

Граничните пунктове на северната ни граница отново бяха блокирани с тежка земеделска техника

Във втория ден от ефек­тив­ните протес­тни дейс­т­вия…

Прочети още:

Loading...

Спорт

Свят

Русия арестува журналист от в. “Уолстрийт джърнъл“ по обвинение в шпионаж

Арес­тът на Иван Гер­ш­кович е извър­шен в момент, в който заради вой­ната в Украйна отношенията между Запада и Мос­ква са особено обтег­нати. За п…

Прочети още:

Loading...

Земеделие

Loading...